Не виждам възможност да се състави кабинет в 47-то Народно

...
Не виждам възможност да се състави кабинет в 47-то Народно
Коментари Харесай

Румен Христов СДС: Не виждам възможност да се състави кабинет, вървим към избори

Не виждам опция да се сформира кабинет в 47-то Народно заседание. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов. Той разясни, че няма 121 депутата, които да осъществят избора на ново държавно управление. По думите му вторият и третият мандат също ще бъдат несполучливи. Вървим към избори, заключи той.

Румен Христов разяснява какво е довело до свалянето на държавното управление на Кирил Петков. На първо място той уточни закъснелите и незадоволителни обезщетения, ненасочени там, където са били нужни.

Аргументът, че би трябвало да бъдат признати 22 закона, с цел да може България да получи парите по Плана за възобновяване и резистентност, съгласно Христов, е безпочвен.

" Тези закони трябваше да стартират да се създават много от дълго време. Този парламент е " безплоден ", тъй като не приема никакви съществени закони, главно се занимава с чувания, диспути, опити за налагане на промени, които не са толкоз значими към сегашния миг ", добави той.

Категоричен е, че политиката, касаеща ръководството на страната, мъчно може да бъде реализирана с тези парламентарни сили в сегашното Народно събрание.

Румен Христов отхвърли коментар на въпроса дали е издирван от " Продължаваме промяната " за да поддържа новото държавно управление. Увери, че от парламентарната група на ГЕРБ-СДС няма да има нито един народен представител, който да поддържа държавното управление. " Ще влезем в пленарна зала. Няма да има инцидентно закъснели или заболели. Няма да подкрепим това държавно управление ".

Изключи опцията Бойко Борисов да се отдръпна от лидерското място. Заяви, че е неточно от ръководещите да разясняват други партии и да слагат условия, с цел да водят договаряния с тях. Посъветва ги да гледат своите партии.

" Борисов е добър водач, води си сполучливо партията и има толкоз извоювани избори и минимум тези, които бяха свалени от ГЕРБ-СДС и останалите обединения, могат да кажат кой да бъде водач на една или друга партия ", означи Христов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР