Не виждам вариант за кабинет с ГЕРБ. Това заяви в

...
Не виждам вариант за кабинет с ГЕРБ. Това заяви в
Коментари Харесай

Асен Василев: Не виждам вариант за кабинет с ГЕРБ, трябва да сме първи на изборите

Не виждам вид за кабинет с ГЕРБ. Това съобщи в студиото на Българска национална телевизия съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

Ние направихме обединени с ясна цел – да зададем посоката на развиване на нашата страна. И едни от приротетите са влизането на България в еврозоната и Шенген, уточни някогашният финансов министър.

Василев акцентира, че обединяването ще работи за държавно управление в този момент, което ни води към Европа. Не непременно. Големият въпрос по думите му е кой ще е първи – това е значимо не за Политическа партия, а за България. 

Ще създадем всичко допустимо да създадем кабинет, в случай че сме първи. Защото първият е получил доверието на хората да зададе посоката за развиване на страната. Ако не сме първи,  ще бъдем градивна съпротива. Един от разновидностите е да представим държавно управление на малцинството, уточни Василев. 

Като някогашен финансов министър той се опита да изясни казуса с високата инфлация у нас, която ни спъна за еврозоната.

Инфлацията в Европейски Съюз е 10%, а у нас 14% по европейската методология. Цяла Източна Европа беше ударена тежко поради войната в Украйна. В момента в случай че погледнем заплатите у нас по отношение на цените – българските жители са напред. Достатъчни са да компенсират инфлацията, само че не забогатяхме. Заради войната има една инфлация, а не поради нашата фискална политика. Само Румъния е с по-ниска инфлация от нас в цяла Източна Европа. Освен това имаме най-голям растеж на износа, втори  сме в Европейски Съюз по промишленото произвеждане, посочи съпредседателят на „ Продължаваме промяната “. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР