Не виждам някакви факти, които да предизвикат по-задълбочено разследване на

...
Не виждам някакви факти, които да предизвикат по-задълбочено разследване на
Коментари Харесай

Борис Ячев: Нищо не изисква по-задълбочено разследване на твърденията от страна на Божков

Не виждам някакви обстоятелства, които да провокират по-задълбочено следствие на изказванията на господин Васил Божков. Преди 2,5 година, когато се внесе законопроект за ограничение на рекламите в хазарта имаше остра реакция от негова страна и от страна на хората, които работят във компаниите му. Текат няколко следствени каузи в Комисията по хазарта и в случай че следствието потвърди някаква лична виновност, няма да се поколебаем, да стартираме инспекция.
Това съобщи пред bTV депутатът от НФСБ Борис Ячев, който е член и на Комисия за битка с корупцията, спор на ползи и парламентарна нравственос в Народно събрание.

" Категорично - все още не откривам нищо, което да съставлява интерес за нашата комисия на този стадий. Няма обстоятелства, които да провокират задълбочено следствие ", отсече той.

Той дефинира и като безпочвен страха, че намаляването на Данък добавена стойност за избрани артикули ще докара до нарастване на налога за други.

" По отношение на страха, че намаляването на Данък добавена стойност на избрани артикули, ще докара до увеличението на други, е безпричинно. Ние сме създали пресмятане, че намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьорите ще коства на бюджета 150 милиона. Данък добавена стойност за книгите ще понижи приходите с 13 милиона, а за туристическите услуги - с 19 милиона “, обясни Ячев.

По думите му концепцията е да се подкрепи този отрасъл, който е бил най-засегнат от рецесията поради COVDI-19.

По отношение на ваучерите за 210 лв. за 7 дни за разноски за настаняване, Борис Ячев сподели:

" Няма логичност директната държавна помощ да бъде ориентирана към държавните почивни станции. Трябва да се подкрепи частният бизнес, който пострада най-тежко ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР