Не в мен! – явните недостатъци ● Бременност. Най-много деца

...
Не в мен! – явните недостатъци ● Бременност. Най-много деца
Коментари Харесай

Прекъснатият полов акт – за и против - II

„ Не в мен! – явните дефекти

● Бременност. Най-много деца са се родили не поради осъзнатото предпочитание на своите родители, не поради развиването на репродуктивните технологии, а точно с помощта на прекъснатия сексуален акт. Това се дължи освен на обстоятелството, че доста мъже имат слаб надзор върху еякулацията си. Жизнеспособни сперматозиди постоянно се съдържат и в предсеменната течност – транспарантният секрет, които се отделя по време на възбуденост. Рискът при още един сексуален акт се усилва стремглаво, защото в уретрата остават „ плувци ” от предходната еякулация.

● Болести, излъчени по сексуален път. Тук две отзиви по въпроса няма: колкото е прелестен сексът без посреднически средства, толкоз е и рисков. Това, че при прекъснатият сексуален акт семенната течност не попада в тялото на дамата, не е мотив за успокоение. За предаването на болшинството полови инфекции е задоволителен единствено контактът сред лигавиците. И напълно не е належащо болният сътрудник да бъде злоумишлен и да крие болестта си. Съвременните полови инфекции са толкоз потайни (например човешкия папипома вирус, хламидията, мико- и уреяплазмите), че шансът да бъдат открити се свежда до специфичните лаболаторни проучвания, на които, разумно, се подлагат малко на брой. Липсата на симтоми и недоволства обаче, напълно не значи, че тези микроорганизми са безобидни. Напротив – те провокират инфектиране на вътрешните полови органи, което от своя страна може да аргументи неплодородие или рак на шийката на матката. Затова методът на прекъснатият сексуален акт в подобаващ единствено за двойки, които си имат цялостно доверие един на различен.

● Липсващ оргазъм и еректилна дисфункция. Сред дамите, които не изпитват оргазъм, най-вече са тези, които прибягват до метода на прекъснатия коитус. Чисто съвпадане ли е това или причинност? По скоро второто. Основните аргументи са две – по-краткият полов акт и напрежението ще успее ли да се оправи колегата или не. Ако неналичието на задоволство се повтаря още веднъж и още веднъж, нормално връзката се разпада.

Не по-розово е ситуацията при мъжете.
При естествения сексуален акт еякулацията настава рефлексно, без присъединяване на волята, а в идеалният случай – в положение на леко лудост: сцена позната ни от положителните еротични филми. За подобен секс си фантазират тинейджърите, а старците си спомнят с разхлопано сърце.

А какво се случва при прекъснатият сексуален акт? Точно в сюблимния миг, мъжът би трябвало да вложи цялото изпитание на волята си, с цел да напусне топлото и уютно влагалище. Това води до внезапна смяна на половата възбуденост, раздразнителност и нарушаване на кръвообръщението в половите органи. Ако се практикува дълготрайно време, прекъснатия сексуален акт подготвя към инфектиране на простатната жлеза, еректилна дисфункция и преждевременна еякулация.

И по този начин: този способ за контрацепция съществува от не едно столетие и може да се твърди, че е неизкореним. Той е елементарен, комфортен, само че също толкоз и рисков. Затова е сполучлив единствено за двойки, които живеят дружно, към този момент избират да изчакат с децата само че въпреки всичко не изключват появяването им. Според психолозите прекосяването от други способи за предотвратяване към пресечен сексуален акт, демонстрира подсъзнателна подготвеност за родителство. В този случай двойката към момента не може да каже твърдо „ желаеме ”, само че на практика към този момент се е избавила от „ не сме подготвени ”, по тази причина избира да остави крайното решение в ръцете на природата.

Продължава: Прекъснатият сексуален акт – за и против
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР