„Не трябва да се обсъждат конкретните случаи на полицейското насилие,

...
„Не трябва да се обсъждат конкретните случаи на полицейското насилие,
Коментари Харесай

Лулчева: Трябва да се изясни цялата организация на охраната на протестите, не конкретните случаи

„ Не би трябвало да се разискват съответните случаи на полицейското принуждение, а цялата организация на защитата на митингите и дали са давани инструкции по време на демонстрациите от ръководителите на служителите на реда в публикуваните фрагменти. “

Това разяснява зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Ина Лулчева по отношение на прокуратурата и чуването на Иван Гешев в правна комисия.

„ Не съм схванала и никой не е схванал да е осъществявана такава активност и инспекция. Моята вяра беше основният прокурор да каже в Народно събрание цялостната инспекция, която е осъществена по организацията на защитата на митингите, защитата на свободните жители, които показваха отношението към държавното управление и към него, и по какъв начин е била проведено и за какво се стигнало до тези извращения “, сподели още тя.

Според нея не е уместно основният прокурор да не желае да даде явен отговор на поставените въпроси.

„ Прокуратурата на драго сърце популяризира информация по каузи, които са от публичен интерес съгласно нея, дори за необвиняеми лица се изнасят данни. И внезапно по полицейското принуждение става следствена загадка и затруднение за покана в Народно събрание от народните представители “, сподели още тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР