Не трябва да се готвим за бедност, годината щеше да

...
Не трябва да се готвим за бедност, годината щеше да
Коментари Харесай

Николай Василев за отраженията на войната: Рецесия няма, нито бедност ще има. Но ще има проблеми

" Не би трябвало да се готвим за беднотия, годината щеше да е добра за стопанската система, само че в този момент поради войната ще бъде по-малко добра. Рецесия обаче няма, нито беднотия ще има. Иначе ще има проблеми. Първо, даже да свърши войната през днешния ден, което не се обрисува, туристическият сезон няма да е същият, това е ясно, и поради пандемията така и така туристическите сезони бяха слаби, а в този момент ще е още по-лошо. Растежът евентуално няма да е подобен, какъвто трябваше да бъде, това е тъпо, тъй като инфлацията се бори най-добре с напредък. Тоест, в случай че има въпреки всичко бързо порастване на производството на стопанската система, ще има задоволително и бюджетни доходи, с които да се оказва помощ на засегнатите пластове от популацията. Сега растежът, нека да е позитивен, ще бъде по-малък. "

Това съобщи някогашният вицепремиер и министър на стопанската система Николай Василев в ефира на Нова телевизия във връзка войната в Украйна и последствията от нея.

По думите му неприятните вести, несъмнено, са свързани с покачване на цените на първични материали и храни. " Сега, в случай че по малкия екран кажа какъв брой извънредно висока инфлация има, в случай че ви кажа, че е 50-процентна, несъмнено ще влезем във всички заглавия, само че не това е моята теза. "

" Що се отнася до това какъв брой ще коства бензинът, в случай че Русия спре петрола, спомнете си, че петролът беше по-скъп през 2007 година. Тогава и бензинът беше по-скъп у нас, в сравнение с е в този момент, въпреки че българските приходи бяха два пъти и половина по-ниски, в сравнение с в този момент. Няма да спре светът, в случай че малко се вдигне петролът или друга суровина. Петрол се създава на всички континенти, той може да се придвижва. По-лошо е с газа, хубавото е, че в този момент идва летния сезон, а не сме октомври да стартира зимния сезон, тъй че да се надяваме, че ще построим интерконектора с Гърция най-малко, с цел да можем да имаме различни снабдители. Много е хубаво да няма война и да получаваме на ниска цена газ, само че война има ", счита още той.

" Трябва да спрем вноса на петрола. Ако стане, България ще се оправи със суровините и нашата стопанска система отново може да пораства, само че Русия няма да се оправи без експорт на нефт. Днес четох едно заглавие в пресата, че държавното управление прави България троянски кон на Путин в Европа и умрях от позор като българин и като човек, който е работил за влизането ни в НАТО. Ние троянски кон или пудел ли ще бъдем в Европа, това е срамно ", добави Николай Василев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР