Не трябва да съжаляваме твърде много за нещата, които сме

...
Не трябва да съжаляваме твърде много за нещата, които сме
Коментари Харесай

7 неща, които не бихте искали да научите твърде късно в живота си

Не би трябвало да съжаляваме прекалено много за нещата, които сме претърпели. Понякога обаче идва миг, в който осъзнаваме, че в случай че сме знаели някои работи по-рано, сигурно сме щели да водим по-лек живот като млади. Понякога достигаме до тези прозрения в резултат на личностен напредък и насъбран опит. Друг път – след дълбока рецесия, която ни кара да се запитаме „ Оценяваме ли в действителност света, който ни заобикаля? “

Коко постоянно сте се питали „ Де да знаех това, когато бях по-млад/а? “. Вероятно не можете да се отървете от мисълта, че в случай че вашето по-младо Аз е било по-просветено или осъзнато, вие сте щели да се справите със мощните страсти и тежките обстановки по-адекватно.

Имайки това поради, в идващите редове ще ви представим 7 значими житейски урока, които ще трансформират вашата вероятност и настройка и ще подобрят живота ви за положително.

Живейте в сегашния миг - тук и в този момент

Прекарваме прекомерно огромна част от времето си в проекти за бъдещето. Вследствие на това забравяме сегашния миг, подценяваме това, което се случва с нас в съответния момент. Щастието може да съществува единствено в сегашното. Миналото към този момент го няма. Бъдещето към момента не е пристигнало. Настоящето е единственото нещо, което притежаваме.

Нашето схващане е извънредно бурно и странства от мисъл на мисъл със стотици километри в час. Ето за какво от време на време е мъчно да живеем „ тук и в този момент “. Опитайте се да спрете и да се огледате. Вижте какво се случва сега. Осмислете къде се намирате, вслушайте се в дишането си. Веднъж щом извършите това, вашето схващане ще стартира да се разтваря и да прави оценка сегашния момент. Дори ще усетите, че времето ви към този момент не се изплъзва.

Не подчинявайте живота си на това, което смятате, че би трябвало или не би трябвало да вършиме

Винаги ще ги има упованията на обществото, на фамилията ви, на околните и приятелите ви. Но това не значи, че вие би трябвало да живеете съгласно техните визии за вашето бъдеще. Само вие знаете кое е най-хубавото за вас и само ваше е решението какво би трябвало и не би трябвало да вършиме, с цел да го постигнете. Не следвайте проектите на близките, а само вашия личен, който да ви води към щастието и възприятието за пълноценност.

Не преувеличавайте

Хората са склонни да преувеличават нещата - дали поради техни вътрешни страхове или заради някаква друга причина, е без значение. Не бива да се поддавате на моментния афект на дадена обстановка, а да преосмислите ставащото след известно време. Ще се убедите, че ситуацията не е било толкоз съдбовно, колкото е изглеждало на пръв взор.

Следащият път просто си задайте въпроса: " Реално видяно, ще мисля ли за това и на следващия ден? А следащата седмица, следващата година? ". Често отговорът ще е " Не. ". Затова елиминирайте всички непотребни паники, на които се подлагате всекидневно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР