Не трябва да гледаме на третия мандат като на търг

...
Не трябва да гледаме на третия мандат като на търг
Коментари Харесай

Христо Иванов: Третият мандат e повече кризисен, отколкото политически

Не би трябвало да гледаме на третия мандат като на търг или съревнование. Това е сериозна отговорност и по тази причина ние сме длъжни да предложим формула за ръководство. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов във връзка третия мандат, който следва да бъде връчен от президента Румен Радев. Според него формулата на ръководство е допустима, само че тя зависи и от останалите политически фигури в досегашната коалиция.
Христо Иванов разказа третия мандат повече като спешен, в сравнение с политически. Той счита, че се изисква повече посредничеството, в сравнение с опит за самостоятелно водачество.
“Трябва да се обединим към разбирането, че още едни избори дават огромна възможност за обстановка, в която е невероятно да се образува ръководство и явен курс за страната. Струва си да опитаме да възстановим досегашната настройка в Народното събрание. Защото това е, което сме дали обещание, явявайки се на изборите преди това”, сподели още той.
Христо Иванов счита, че вероятно държавно управление при трети мандат ще има доста по-ограничен обсег и тематики, върху които се концентрира.
“Това е кабинет, излъчен в условия на рецесия. “Демократична България” дава небосвод на подобен кабинет до януари 2024 година и да покрие времето за подготовка и въвеждане на еврото”, сподели водачът на парламентарната група на “Демократична България”.
“При възможни избори страната ще бъде изправена пред енергийна рецесия, новата Коронавирус вълна, финансовите проблеми, които засягат цяла Европа, всичко обвързвано с съветската експанзия в Украйна, правосъдната промяна и Плана за възстановяване”, добави той.
Христо Иванов разяснява и фигурата на бъдещия министър председател, в случай че се сформира кабинет с третия мандат. Според него е значимо акцентът да бъде върху хората, които могат да свършат съответна работа, а не политическите водачи.
“Би било най-добре да се обединим към фигура от “Продължаваме промяната”. Те имат моралното право като политическата мощ, която е с най-вече гласове и получи мандата на обществото за управление”, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР