„Не трябва да е новина това, че сме пуснали движението

...
„Не трябва да е новина това, че сме пуснали движението
Коментари Харесай

Министър Шишков: Не трябва да е новина, че сме пуснали движението в тунел „Витиня“

„ Не би трябвало да е вест това, че сме пуснали придвижването в тунел „ Витиня “, а че са подготвени всички автомагистрали в България. Хората би трябвало да стартират да живеят и да се придвижват по естествен метод. “

Това разяснява министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков в студиото на телевизия България он еър.

„ Държах ремонтът на тунела да бъде приключен преди празниците, с цел да пътуват хората обикновено най-малко в тази част и да няма тапи, да се движат без проблеми “, акцентира министърът във връзка приключилия ремонт на тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “.

„ Смених управлението на " Автомагистрали " и бях сложил за цел ремонтът да завърши преди зимата, тъй като беше от извънредно значение, хората изстрадаха ужасно доста време “, изясни още министърът и добави, че в секторът ще бъде пуснат трафикът и за тежкотоварните коли, което е добре за бизнеса. Той е безапелационен, че по този начин би трябвало да се работи в България - когато се прави ремонт той би трябвало да е плануван и с явен краен период за довеждане докрай.

В студиото районният министър акцентира, че измежду най-сериозните проблеми в страната е, че не са построени повече от половината автомагистрали, от които имаме потребност. Причините за това съгласно него са няколко: няма проекти за половината от автомагистралите, част от плановете са в извънредно ранна фаза - без трасета, без Оценка на въздействието върху околната среда. „ Голямо говорене и малко планиране “, заключи Шишков. Другият проблем е методът, по който се финансира строителството на автомагистралите.

„ За да построим всички нужни автомагистрали ще ни трябват към 20 милиарда лева “, сподели министърът и още веднъж прикани политиците да помислят, кои аутобани може да бъдат издигнати от страната и кои – да бъдат отдадени на концесия.

„ Вината за неналичието на автомагистрали е на политиците. Но и не можем да похарчим всички пари за аутобани, а желаеме да живеем обикновено. Затова би трябвало да се промени планирането и да се намерения за финансирането – отчасти от страната, отчасти на концесия “, счита Иван Шишков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР