Не трябва да допуснем България да си удвои дълга за

...
Не трябва да допуснем България да си удвои дълга за
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Не трябва да допуснем удвояване на държавния дълг, както предлага служебния кабинет

Не би трябвало да допуснем България да си удвои дълга за 3 години, както предлага служебното държавно управление. Това съобщи в студиото на Нова ТВ Мартин Димитров от „ Демократична България ”.

Според него това е доста рисков сюжет. „ Видяхме по какъв начин банкрутира Гърция пред очите ни. Трябва да подсигуряваме на хората, че и пенсиите, и парите в бюджетната сфера, ще се усилват ”, разясни той.

По думите му най-важната антикризисна мярка е да не допуснем огромен бюджетен недостиг следващата година. „ Служебният финансов министър към този момент приказва за сходно нещо.  За страдание, това служебно държавно управление обича да прави огромни спешни сюжети. Помните за газа какво говореха - че няма да е подготвена връзката с Гърция в точния момент, а това не се оказа правилно ”, сподели още депутатът от Демократична България.

Според него недостиг би трябвало да бъде понижен на към 3% и не би трябвало да се покачват налозите, тъй че растежът на стопанската система да продължи и следващата година. По думите му се чака следващата година инфлацията да намалее.  Голяма част от света навлиза в криза, това ще смъкна цените на доста артикули, посочи Димитров. 

И заключи, че е доста значимо следващата година да има добре фокусирани обезщетения за тока, парното и газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР