Не трябва да бъде замразявана работата на съвместната историческа комисия

...
Не трябва да бъде замразявана работата на съвместната историческа комисия
Коментари Харесай

Историкът Наум Кайчев: Гоце Делчев ясно е оставял свидетелства за своите убеждения и би трябвало да се придържаме към тях

Не би трябвало да бъде замразявана работата на взаимната историческа комисия сред България и Република Северна Македония. Това съобщи историкът Наум Кайчев пред БиТиВи. Той изясни, че би трябвало връзките на двете страни да върви в естетика и пакет.

Както стопанската система, културата, инфраструктурата и общото съгласие за историята би трябвало да вървят в естетика и напрактика ще бъде по този начин, надява се Кайчев. Според него при започване на активността на комисията през 2018 и 2019 година имали известни резултати, само че към момента българските решения към момента не са оповестени.

В Скопие не са съгласни да бъдат обществен факт и да бъдат приложени. От две години и половина има застой и се дължи на първо място от невъзможността на македонските историци да се придържат към духа и текста на контракта за добросъседство, уточни Кайчев.

Позициите на нейни членове са позици и не обвързват държавните управления с съответни дейности Той означи, че България подчертава върху Гоце Делчев подобен, какъвто действително е бил, а РСМ реагират върху актуалните показа.

Самият Гоце Делчев ясно е оставял свидетелства за своите убеждения и би трябвало да се придържаме към тях. За разлика от цар Самуил, във връзка с Гоце Делчев македонските историци не са съгласни за духа и убежденията на самия Гоце Делчев. Редно е да стане в разсъдък период вписването на българите в Македония в Конституцията на РСМ, настоя Кайчев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР