Не трябва да бъдат поставяни нови условия за преговорите за

...
Не трябва да бъдат поставяни нови условия за преговорите за
Коментари Харесай

Германия не иска нови условия за преговорите за членство на Скопие в ЕС

Не би трябвало да бъдат поставяни нови условия за договарянията за присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз . Това съобщи в Берлин немският канцлер Олаф Шолц, представен от Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че е ясно контрактувано и по този начин би трябвало да бъде - постоянен развой на присъединение съгласно процедурите, които се ръководят от Европейски Съюз.

" Това са неща, които към този момент са написани на хартия и н е би трябвало да се появяват други, които се отнасят до двустранната обстановка. Това пазя и подсигурявам " , уточни Шолц във връзка думите на, че измененията в конституцията са единствено авансово изискване за начало на договарянията на Северна Македония с Европейски Съюз.

На взаимна конференция с македонския министър председател Димитър Ковачевски, който е на публично посещаване в Германия, Шолц посочи, че смяната на конституцията на РСМ в този момент е от основно значение . По негови думи от триумфа на този акт " зависят доста неща ".

Той насърчи Северна Македония да продължи по пътя на промените и своите задължения. " Реформите не са нереални претенции. Още в този момент те имат съответно позитивно влияние върху жителите ", означи Шолц.
 Скопие: България последна може да ни чете лекции по критериите за участие в Европейски Съюз
Скопие: България последна може да ни чете лекции по критериите за участие в Европейски Съюз

РСМ била най-подготвеният претендент в историята на Европейски Съюз при започване на договарянията

На собствен ред, Ковачевски още веднъж прикани депутатите да гласоподават за смяна на конституцията, тъй като в противоположен случай, вместо да върви към присъединение към Европейски Съюз, Северна Македония може да изпадне в изолираност.

Той акцентира, че , тъй като тя е решена в преговорната рамка и в други документи.

" За първи път сме в обстановка, в която нямаме несъгласие извън, само че ветото може да пристигна от вътрешната страна. Този развой не е на един човек, не е развой на едно държавно управление или една политическа партия - това е развой, който реализира задачата на страната ", безапелационен бе Ковачевски.

По негови думи задачата за евроинтеграцията не може да бъде по-малка цел от политическия рейтинг и политическата кариера на който и да е политик в страната.

На въпрос дали с новото държавно управление в България се чака възстановяване на връзките сред двете страни, Ковачевски уточни, че към този момент има осъществени срещи сред министрите на земеделието и на труда и обществената политика и предстоят такива на министрите на външните работи и тези на стопанската система.
 Жозеп Борел не вижда спънки пред присъединението на РСМ към Европейски Съюз
Жозеп Борел не вижда спънки пред присъединението на РСМ към Европейски Съюз

Той акцентира, че страната отбелязва добър прогрес

Според него по този метод е отворен пътят за връщане на позитивния разговор и тематиките, които са значими за бъдещето и всекидневието на жителите.

Ковачевски посочи, че на района му трябват политици, които търсят решения, а не такива, които ежедневно подлагат на критика и се занимават с предишното. Политици, които се занимават с предишното, не давали решения.

" На Западните Балкани са нужни политици, които приказват за бъдещето, а бъдещето е политика на добросъседство, положителни връзки сред жителите и европейско бъдеще ", заключи той.
 Димитър Ковачевски поучава Радев да се занимава със личните си промени
Димитър Ковачевски поучава Радев да се занимава със личните си промени

РСМ има ясни позиции освен в Европейски Съюз, само че и в НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР