Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие -

...
Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие -
Коментари Харесай

Трима полицаи са отстранени от длъжност: Всеки, упражнил насилие на протестите, ще бъде разследван

" Не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение - както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда ". Това съобщи на брифинг министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след митинга против БФС на 16 ноември, при който пострадаха цивилни жители.

" Всеки, който е упражнил принуждение, ще бъде разследван и ще понесе отговорност. Искам обширен разбор на всички форми на принуждение ", съобщи още той. Стоянов уточни, че е разпоредил ускорени вътрешни инспекции и ограничения за предварителна защита на сходни случаи в бъдеще.

Премиерът Николай Денков сложи четири условия към вътрешния министър

Той разяснява, че е належащо психолози да работят с служителите на реда, тъй като те са под голямо напрежение. 

Според Стоянов работата на Министерство на вътрешните работи не може да бъде сложена под общ знаменател със случаите, в които е имало превишаване на пълномощията.

Снимка: БГНЕС

" Аз съм с премиера Денков за обстовен разбор на всеки обособен случай на принуждение по време на митинга против БФС ", уточни още министърът.

Той поздрави всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, които взаимно и отговорно са си свършили работата по време на митинга предишния четвъртък.

Неприемливо е служители на реда в центъра на София да работят по този метод с протестиращите, сподели той

" Бяхте обиждани, предизвикани по всевъзможен метод, удряни с камъни, изблъскаха ви с горящи контейнери, само че все пак се справихте ", означи Стоянов и благодари, че служителите на реда не са позволили разгром в центъра на София.

Вътрешният министър е безапелационен, че е неприемливо " някой да се меси в работата на Министерство на вътрешните работи, както прави Кирил Петков ".

Трима служители на реда са отстранени от служба

" Към днешна дата са формирани дисциплинарни производства против трима служители на реда за превишаване на полицейските пълномощия и сега те са отстранени от служба. Срещу други двама тече инспекция, която ще дефинира степента им на виновност ", заяви шефът на Столичната дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

Отстранени са един пълководец на поделение и двама старши служители на реда. Николов посочи, че назначената от него дисциплинарна инспекция на дейностите на чиновниците, взели участие в защитата на митинга, са открити и други чиновници, които вероятно ще понесат отговорност за дейностите си.

Моля да спрем да противопоставяме полицията против обществото или обществото против полицията, а всички ние да се обединим и противопоставим против хулиганските дейности на правонарушителите и непозволените дейности на полицейските чиновници, сподели пред медиите основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живков Коцев.

Той добави, че предотвратените вреди са повече от породените и прикани да се спре с политиканстването.

Във връзка с идната през днешния ден футболна среща основният секретар на Министерство на вътрешните работи помоли за ограничение на страстите и доста разсъдък в държанието на всички като жители.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР