Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие, както

...
Не толерирам и не приемам никакви форми на насилие, както
Коментари Харесай

Стоянов: Разграничавам се от всякакъв вид произвол, не толерирам никакви форми на насилие

Не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение, както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда. Това разгласи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов на брифинг.

" Всеки, който е превишил правата си, ще бъде осъден. Никой не би трябвало да се съмнява в това. Разпоредил съм систематични инспекции. Аз съм на 100% с премиера Денков за обширен разбор за обособените случаи на принуждение по време на митинга на футболни почитатели. Но не съм склонен работата на министерството да е под общ знаменател за единични случаи, в които е имало превишаване на пълномощие ", разгласи той.

Той благодари на служителите на реда, които съзнателно и отговорно си свършиха работата. За по-малко от два часа овладяхте тази невиждана вандалска експанзия, която обзе огромна част от тълпата, уточни той, като посочи, че са предотвратили по-голям разгром и даже човешки жертви.

" Благодаря на премиера, че през вчерашния ден удостовери, че водач на партия е правил опити да кадрува в Министерство на вътрешните работи, само че аз не съм го позволил. Смятам, че е неприемливо някой да меси политически в Министерство на вътрешните работи, както направи господин Кирил Петков. Не одобрявам да се издават присъди от телевизионни студия и обществени мрежи ", разяснява той.

" Никъде няма процедура след такива митинги да хвърчи оставката на вътрешния министър ", уточни той.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев акцентира, че към този момент са разпознати полицейските чиновници, които самоволно са си разрешили да упражнят експанзия върху мирни цивилни жители.

Той моли да се спре опълчване на обществото против полицията и полицията против обществото, а вместо да се обединим против нарушителите, както и против чиновниците, които са надвишили правата си.

Директорът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов уточни, че са назначени инспекции незабавно след клиповете в обществените мрежи за полицейско принуждение.

" Образувах дисциплинарна инспекция. Установено е за по-малко от 48 часа, че петима чиновници нарушават полицейските пълномощия. Трима от тях са отстранени от служба. Срещу другите двама тече инспекция, която да откри степента им на виновност. Отстранени са трима командири на поделение и двама старши служители на реда. В хода на инспекцията се откриват и други чиновници, които вероятно са надвиши пълномощията си ", уточни Николов.

Вчера министър председателят Николай Денков изрази подготвеност да подаде оставка, в случай че вътрешният министър не се разграничи и не жигосах всички форми на полицейско принуждение. " Ако има дейности и тези служители на реда си тръгнат, аз нямам да имам проблем с министъра. Ще имам проблем, в случай че той продължи да замазва обстановката ", безапелационен беше министър-председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР