Не статистиката, а реакцията на заплахите е във фокуса на

...
Не статистиката, а реакцията на заплахите е във фокуса на
Коментари Харесай

ЕС засилва капацитета си за информационна сигурност

Не статистиката, а реакцията на заканите е във фокуса на вниманието

Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще бъде повлияно от тематиката за киберсигурността, съобщи Росен Желязков

Статистиката за случаите в интернет към този момент не прави съвсем никакво усещане, а фокусът се измества върху съответната реакция на провокациите в кибер пространството, съобщи ръководителят на Държавната организация „ Електронно ръководство ” Росен Желязков в речта си на 16-ата интернационална конференция InfoSec & Data Storage.

„ Решенията за резистентност, предлагани от Европейската комисия, са точно в посока усилване на потенциала на Европейската организация за мрежова и осведомителна сигурност (ENISA) с непрекъснат мандат, регулация, обвързвана със узаконяване на осведомителните и информационните технологии, създаване и внедряване на нови подходи и други ”, уточни Желязков.

Заплахите в кибер пространството са свързани към този момент освен с опцията за обичайни закононарушения като обири, измами, детска порнография, само че и с интернационален тероризъм и накърнимост на осведомителни системи и сериозна инфраструктура, означи ръководителят на ДАЕУ.

Според него, полемиката по всички тези политики ще повлияе върху ролята на България като председателстваща Съвета на Европейски Съюз. „ Дигиталната стопанска система е гаранция за конкурентоспособност, само че доверието е предпоставката за това стопанската система да се развива по метода, по който технологиите биха й разрешили ”, заключи Желязков.
още по тематиката
Сред акцентите на двудневния конгрес в София са рисковете пред организациите в региона на осведомителната сигурност, ефикасното предпазване на данните, новите тактики и проекти за битка с кибер заканите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР