Не спира вълната от съпричастност към Турция и Сирия.Община Варна

...
Не спира вълната от съпричастност към Турция и Сирия.Община Варна
Коментари Харесай

Вълна от съпричастност в много градове у нас: Събират помощи за пострадалите от земетресението

Не стопира вълната от съпричастност към Турция и Сирия.

Община Варна отваря пункт за дарения за хората, които бедстват след разрушителното земетресение в Турция и Сирия. Той ще бъде ситуиран в Двореца на културата и спорта в града, като дарения ще се одобряват от 8.00 до 19.00 часа.

По информация на Българския Червен кръст все още има нужда единствено от топли връхни облекла и завивки, като те би трябвало да са нови или непокътнати и чисти. Събраните дарения ще бъдат излъчени на БЧК, защото в събота от Варна отпътува първият превоз към бедстващите региони.

Кметът на Варна Иван Портних заяви, че 14 души от Доброволното формирование към Община Варна имат подготвеност да се причислят към избавителните екипи в Турция.

В Хасково доброволци сами се провеждат в помощ на потърпевшите от бедствието. На няколко места в региона има пунктове за събиране на помощи, а хората, които подаряват, са десетки. Един от пунктовете е в помещение на локален стоматолог.

Лекари ще транспортират помощите с персонални средства.

Няколко са акциите за набиране на средства и помощи за потърпевшите хора в Пазарджик . В града има разкрити два пункта, в които доброволци събират и окомплектоват неща от първа нужда за засегнатите от земетресенията.

За часове стотици се отзоваваха, с цел да оказват помощ с каквото могат. В откритите събирателни пунктове хората носят палатки, спални чували, походни кревати, облекла и одеала.

В пунктовете със своя непринуден труд да оказват помощ са се заели хора с положителни сърца.

" Апелирам безусловно всички хора да бъдат съпричастни с голямото злощастие, което сполетя нашите съседи в Турция. Нека отворим сърцата си и да покажем, че нас също ни интересува ", споделя доброволецът Николай Шарков.

Планинските спасители в Пазарджик също са измежду доброволците събиращи помощи за потърпевшите от земетресенията.

" Хората в действителност са бедстващи. Ниските температури, сезонът, при който е, това е нещо ужасно. Това да ти се струпат тонове бетонна маса на главата в миг на рано заран. Наистина е нещо ужасно ", сподели Борис Харалампиев от Планинско избавяне – Пазарджик.

Всичко събрано ще бъде превозено до засегнатите региони със съдействието на локален предприемач.

" Аз ще оказвам помощ с превоз. Ще транспортираме каквото се е събрало. Напълно безплатно, гратис. С това мога да оказа помощ с това ще оказвам помощ. Трагедия, огромна покруса. Господ да не дава на никой да се случва ", сподели предприемачът Сунай Караасан.

Волейболен клуб " Хебър " и Община Пазарджик също подариха артикули от първа нужда за потърпевшите региони. Те към този момент са в националната база на БЧК за разпределение към нуждаещите се.



Продължава дарителската акция в Пловдив за потърпевшите от земетресението в Турция и Сирия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР