Не снаряди и оръжия, а мирни преговори и диалогът са

...
Не снаряди и оръжия, а мирни преговори и диалогът са
Коментари Харесай

БСП: Не снаряди и оръжия, а мирни преговори и диалог са ключът към решаването на конфликта в Украйна

Не снаряди и оръжия, а мирни договаряния и разговорът са ключът към решаването на спора в Украйна . Това съобщи депутатът от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " в декларация от името на групировката. Поводът за казаното е декларираната подготвеност на кабинета България да се включи в самодейността на Европейски Съюз за военна помощ за Украйна.

Пред " Политико " министърът на защитата на България Тодор Тагарев съобщи, че страната ни желае да засили подкрепата си за напъните на Европейски Съюз да достави Украйна с боеприпасите, от които тя се нуждае, с цел да продължи борбата си против войските на Москва. 



През май страните от Европейски Съюз завършиха съглашение да изпратят на Киев един милион 155-милиметрови снаряда, както и ракети, до края на март идната година. Те се съгласиха да дават боеприпасите неотложно от личните си ресурси и разноските на страните членки да бъдат отчасти възобновени. Споразумението планува един милиард евро за тази част от проекта и още един милиард за стратегия за взаимно възлагане на поръчки за снаряди за Украйна, както и за попълване на личните ресурси.

Европейската комисия също по този начин предложи самодейност на стойност 500 милиона евро за укрепване на европейските качества за произвеждане на оръжия и за реализиране на тези цели.

Тодор Тагарев приказва, че ще бъдат предоставени медицински фрагменти вероятно за военния спор в Украйна – това правилно ли е, или не е. Българска социалистическа партия изиска министърът на защитата да бъде извикан в Народното събрание още през днешния ден и да даде пояснение.

Като част от тези старания Европейската организация по защита стартира план за взаимно придобиване на снаряди за попълване на запасите на страните членки или непосредствено изпращане в Украйна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР