Не смятам, че покушението срещу главния прокурор ще бъде разкрито,

...
Не смятам, че покушението срещу главния прокурор ще бъде разкрито,
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Покушението срещу главния прокурор няма да бъде разкрито

Не считам, че покушението против основния прокурор ще бъде разкрито, такава е позицията на Цветан Цветанов, някогашен министър на вътрешните работи и ръководител на партията " Републиканци за България " във връзка почналото следствие на атентата против Иван Гешев, осведомят от пресцентъра на Република България.

Трябва изрично да осъдим опита за нападение против основния прокурор, това е акт, неприемлив за страна от Европейски Съюз, който демонстрира голям недостиг в системата ни за сигурност и при сходно деяние, по отношение на фигура като тази на основния прокурор, би трябвало да си отговорим какви биха могли да бъдат претекстовете, смята някогашният вътрешен министър

Той напомня, че през последните години няма нито една сериозна интернационална разработка, осъществена благодарение на българските служби, няма реализации и в страната против представители от българския престъпен контингент, които да са част от интернационална или наша проведена незаконна група.

" Не сме видели неоправдателни присъди, не сме видели и обвинителни актове за съществени представители на проведената престъпност. В момента виждаме, че има единствено избрани престрелки сред институциите, в огромната си част – чисто политически ", добавя Цветан Цветанов, съгласно който успеваемостта в системата за сигурност е доста занижена и тъкмо по тази причина се стига до опцията да се извърши сходен акт.

Цветан Цветанов акцентира за " Фактор ", че макар всички разрушени незаконни групи, тогавашният основен прокурор не е имал потребност от защита: " Защото институциите работеха съответно ".

" Щом Иван Гешев е имал защита, би трябвало да са постъпили някакви сигнали, с цел да бъде сложена тя. Ако има изработен разбор, би трябвало да се види от кое място идват тези закани ", сподели още той.

Бившият вътрешен министър дефинира като разнопосочна информацията за покушението над Гешев, която формалните управляващи дават, във връзка с това има ли обвинени лица. Той разяснява и оперативните начини за работа по разкриването на сходно действие.

" Службите би трябвало да приложат целия вероятен действен инструментариум, а посредством мобилните оператори да видят каква е била връзката, тъй като това е място, което не е оживено ". счита още Цветанов.

По думите му, посредством мобилната клетка доста по-бързо може да се направи разбор, вместо да се търси игла в купа сено.

Бившият вътрешен министър показва подозрение, че действието ще бъде разкрито: " Не считам, че се подхващат съответни организационни ограничения, с цел да се обезпечи мястото и да се направи съответния оглед, трябваше да има извънредно съществени заградителни мероприятия ", счита още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР