Не смятам, че подготовката в университетите е достатъчно добра, за

...
Не смятам, че подготовката в университетите е достатъчно добра, за
Коментари Харесай

Млада репортерка на bTV: Перфектен кандидат няма!

" Не считам, че подготовката в университетите е задоволително добра, с цел да приготви напълно едни бъдещи експерти. Причината може би е, че се натъртва повече на теорията, а не на практиката. Не се усвояват задоволително добре качества за реакция при разнообразни спешни обстановки, а това е водещото ", споделя Габриела Керемедчийска пред Бисер Кунчев в рубриката на dir.bg " Формулата за сполучлива кариера ".

Разкажете ни за първите стъпки във Вашата кариера. Кога, къде и по какъв начин се случиха те?

Интересът ми към публицистиката ме подтикна и към радиото, и към малкия екран. Още като студент във втори курс започнах стаж в bTV Радио груп, също и в bTV Новините. Първите ми стъпки в радиото са като ко-водещ на радио предаване, дружно с Буги Барабата. Всяка събота заран с изключение на забавни рок песни, водехме разнообразни и забавни диалози с музиканти и други създатели. Месец по-късно стартира и стажът ми в bTV Новините. А година по-късно се причислих към него и като кореспондент.

Как си представяхте тогава Вашата кариера 10 години по-късно?

Смятам, че е извънредно значимо за един публицист да е справедлив, да събере всички гледни точки и най-много да оказва помощ в решаването на проблеми. Голяма част от тематиките, които върша през последните години са свързани точно с инфраструктурните проблеми в София. Опасни сектори, нарушавания при поправки, заграбване на средства. Надявам се, че посредством опита си да покажа тези проблеми, да съм съумяла да разреша и част от тях. Надявам се след 10 години още веднъж да съм в центъра на събитията, на терен, показвайки проблемите и по какъв начин да се решат.

Успяхте ли да сбъднете фантазиите си? Достигнахте или ги надминахте?

Една от фантазиите ми е да стана публицист. Винаги има нова вдъхновяваща история, която да се опише през погледа на различен, да се разбере неговата позиция и да се влезе в неговите обувки. Не мога да кажа, че съм надминала фантазиите или че съм достигнала лимита. Човек постоянно има какво още да научи, защо ново да мечтае и занапред да сбъдне.

Какво е мнението Ви за стажовете? Колко значими са те за един младеж?

Смятам, че стажовете са доста значима част от развиването и бъдещото кариерно развиване на един младеж. Моят първи допир с телевизия и радио беше точно през стажантски стратегии още като второкурсник. Освен, че ми помогнаха да схвана изучаваната тогава доктрина в университета, практиката ме научи по какъв начин да отвръщам в разнообразни обстановки - напрегнати, непредвидими. Смятам, че стажът е една от най-важните стъпки за развиването.

Най-важното качество, което може би би трябвало да има е да има вяра. Вярата в себе си, вярата, че ще реализира и направи нещо положително. Изключително значимо е в медийните среди човек да е спокоен, да може да резервира хладнокръвие и в никакъв случай да не стопира да пита. Перфектен претендент няма. Важно е желанието и търсенето на истината.

Какви са компликациите, които съгласно вас срещат студентите при избора и откриването на подобаващия стаж?

Моят опит сподели, че при избор на стаж не са разказани задоволително добре какви ще са отговорностите, на какво ще бъде теоретичен студентът. Търсейки из разнообразни уеб сайтове из интернет, има прекомерно еднообразна информация, не са разказани опциите и какви качества ще придобие, явявайки се и вървешком на въпросния стаж.

Каква е рецептата за кариерен триумф на Габриела Керемедчийска? Ако би трябвало да дефинирате Вашата кариера досега с 3 думи, кои ще са те?

Рецептата за триумф и трите думи, с които мога да опиша моята кариера са неизменност, предпочитание и доста труд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР