Не сме водили разговори с Петков, ако ни поканят –

...
Не сме водили разговори с Петков, ако ни поканят –
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Свалиха правителството заради пари и интереси

Не сме водили диалози с Петков, в случай че ни поканят – ще участваме, само че на Националния съвет ще бъде решено дали ще участваме. Това съобщи в студиото на Би Ти Ви ексвицепремиерът и стопански министър Корнелия Нинова.

Математически вотът мина, само че смислово не, тъй като претекстовете бяха несъстоятелни. Защото България е финансово постоянна, тъй като понижава дълга, имаме стопански напредък, макроикономическите и финансови индикатори са доста положителни. Истинските аргументи бяха други, уточни тя.

Нинова изясни, че имаме два казуса – високите цени и ниските приходи, бедността и неравенствата. И откакто е бил импортирана актуализацията на бюджета – са били свалени.

Признали сме казуса, търсихме решение, а те ни смъкнаха. Една от грешките ни беше, че не дадохме предвидимост и предсказуемост на бизнеса, не им дадохме спокойствието, с цел да си възнамеряват бъдещето. Лоша беше връзката в държавното управление. Но съгласно мен същинските претекстове са други. Македония беше изкуствено основан проблем. Това беше измислена димка, с цел да придаде на напускането на Има Такъв Народ патриотична нотка. Истинската причина са парите и ползите.(...) Беше наранено статуквото, то се сплоти, с цел да спре началото на смяната, а не икономическата и финансова неустойчивост, посочи Корнелия Нинова.

Мислех, че обединението ще изкара по-дълъг път, тъй като имахме положително държавно съглашение. Имахме единодушие по значими политики. Тръгнахме да ги вършим тези политики, уви по средата двама от сътрудниците не се схванаха, уточни още ексминистърът на стопанската система.

Ако до петък не бъде признат закона за ДОО, скъпи пенсионери, няма да има нарастване на пенсиите от 1 юли. Направихме всичко от себе си, само че " Възраждане ", Движение за права и свободи, " ИТН " (ИТН) и ГЕРБ няма да одобряват в точния момент актуализацията на бюджета и няма да може да си получите пенсиите, сигнализира от ефира водачът на Българска социалистическа партия и прикани хората да помнят кой ще носи виновност за това.

" Най-важното е ДОО-то да се одобри на следващия ден, тъй като Национален осигурителен институт има потребност от преизчисления. Ако до 27-и юни не бъде оповестен законът в държавен вестник, те нямат време до първи да преизчислят пенсиите. Два дни не влизаш в Народното събрание и не работиш, един Господ знае за какво. Не можеш да обричаш цялата страна. Не съм оптимист за актуализацията на бюджета, есента и зимата ще оставим хората на гладно ", сподели още Нинова.

" Не имам вяра на Борисов, тъй като той не е изтеглил поправките за актуализацията на бюджета ", разяснява водачът на Българска социалистическа партия обещанията на водача на ГЕРБ, че ще спомага за приемането на актуализацията.

Ние сме срещу предварителни избори. По-добре е да бъде формиран нов кабинет с мандата на Политическа партия, бе безапелационна в позицията си Корнелия Нинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР