Не сме спирали да водим разговори с всички независими депутати,

...
Не сме спирали да водим разговори с всички независими депутати,
Коментари Харесай

Петков: Единствената цена, която не сме готови да платим, е да върнем задкулисието -

" Не сме спирали да водим диалози с всички самостоятелни депутати, към групата на Има Такъв Народ непрестанно се насочат предложения ", съобщи министър председателят в оставка Кирил Петков пред публицисти в Народно събрание.

Той добави, че " единствената цена, която не са подготвени да платят, е да вкарат задкулисието назад в ръководството ".

Премиерът в оставка прикани народните представители първо да видят програмата на проектокабинета " Василев ", а по-късно да решат дали да поддържат този кабинет.

Утре в 17 часа изтича времето за намирането на 121 депутати, нужни за съставянето на втори кабинет на " Продължаваме промяната ". Ако до този час такива не са открити, Асен Василев ще върне на президента Радев несбъднат проучвателния мандат за сформиране на държавно управление и следва подобен да получи втората мощ - ГЕРБ-СДС. Още след вота на съмнение от партията оповестиха, че незабавно ще върнат мандата. След това Радев самичък избира на коя парламентарна група да връчи третия спешен мандат. Ако и той е несполучлив, президентът разпуска Народното събрание, назначава длъжностен кабинет и насрочва предварителни избори.

Петков коментира и разразилия се скандал към чуването му за доставките и цените на природния газ. Вчера от ГЕРБ-СДС желаеха Петков и енергийният министър в оставка да бъдат изслушани за синьото гориво. Поради секретната информация и данните по търговски контракти съвещанието бе закрито, а ГЕРБ-СДС напусна зала и заплаши, че ще се върне единствено, с цел да гласоподава " срещу " проектокабинета " Василев ". Петков съобщи, че за първи път е на чуване по искане на една парламентарна група, която напуща залата и се връща едвам след края му. Той дефинира това държание на групата на Бойко Борисов като " необикновено двуличие ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР