Не сме спирали да оперираме и през най-кризисния период на

...
Не сме спирали да оперираме и през най-кризисния период на
Коментари Харесай

Проф. д-р Никола Владов: Здравната ни система се справя добре в ситуацията на COVID-19

Не сме спирали да оперираме и през най-кризисния интервал на карантината. Това сподели проф. доктор Никола Владов завеждащ Клиника по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия, ВМА.

Не сме спрели да оперираме, със същите темпове се движим като предходната година, с 50 интервенции сме по-малко. Нашите пациенти са с тежки панкреатични и чернодробни болести, добави той.

Той призна, че се изостава с трансплантациите, тъй като бяха спрени и заради ред други аргументи, които ще се обсъдят във вторник със здравния министър, изясни експертът.

Според него здравната ни система се е справила доста добре с по време на най-критичните моменти, свързани с ковид.

Проф. Владов обаче е обезпокоен от неглижирането от някои хора на носене на маски в публични места. Той изясни, че болестта протича тежко при някои хора и не трябва да се подценява съществуването му.

Снимка: bTV

Специалистът счита, че в работата е значима екипността, а не самостоятелните качества. Освен това е належащо да се трансформират уменията през годините, като да вземем за пример лапароскопската хирургия, която доста лекари отхвърлят.

Според мен това е по този начин, тъй като не желаят да се учат, изясни проф. Владов.

Той бе безапелационен, че за него времето на великите хирурзи е отминало и е пристигнало времето на мощните екипи. Това е и неговата запазена марка, да прави и управлява сходен екип.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР