Не сме се опитвали да подхлъзнем управляващите с мораториума. Това

...
Не сме се опитвали да подхлъзнем управляващите с мораториума. Това
Коментари Харесай

Атанасова: Не сме се опитвали да подхлъзнем управляващите

Не сме се опитвали да подхлъзнем ръководещите с мораториума. Това съобщи в „ Лице в лице “ ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. 

По думите ѝ тяхното предложение е решавало тематиката с цената на тока, парното и водата. Днес депутатите „ ремонтираха “ признатите през вчерашния ден текстове. 

„ Към този миг нямахме концепция Министерски съвет какви решения ще вземе за в бъдеще, с цел да стопира шоковото повишаване от 1 януари за битовите консуматори. Това решение заместваше едно решение за краткотрайна комисия, която да проучва всички проблеми в бранш енергетика “, сподели Атанасова.

Според депутата мораториумът е единственото допустимо все още решение. „ Правителството не може да се меси в активността на самостоятелния регулатор, както и Народното събрание. Вчера ние предложихме едно положително решение и то беше подкрепено със 186 гласа в пленарната зала “, разяснява тя. 

Атанасова уточни, че преди днешните ремонти, потребителите щели да заплащат на по-ниски цени. 

„ Те препотвърдиха своето решение от през вчерашния ден, макар че имаше прочут „ ремонт “ на мораториума с две изключения. Едното – цените няма да са равнища от 1 януари, по-ниските цени, а на равнища от през днешния ден. Второто – това решение е съобразено с съответен период, до края на месец март 2022 г “, изясни Атанасова. 

Тя сподели още, че през днешния ден са били направени две градивни оферти от ГЕРБ, които са били отхвърлени. Според нея не е обърнато внимание на бизнес потребителите. Тя отхвърли изказванията, че ГЕРБ имат връзка и са лобирали за ВЕИ бизнеса. „ С това, че през днешния ден предложихме сходни рестриктивни ограничения изрично значи, че не сме обвързани с подобен вид бизнес и желаеме идентични правила за всички “, уточни Атанасова. 

Относно условието за зелен документ за Народното събрание, Атанасова сподели, че би трябвало да важат идентични правила за всички: „ Повече от седмица ние демонстрираме, че депутатите са една богоизбрана част от обществото и за там нищо не важи. Работим 240 души в една зала, плюс публицисти и администрация. Абсолютно несериозно е “. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР