Не сме разочаровани, а сме обезпокоени, че 48-ото НС не

...
Не сме разочаровани, а сме обезпокоени, че 48-ото НС не
Коментари Харесай

Тома Биков: Денков беше изключително неуспешен министър, ако отворим отново ИК, ще искам 8% праг за влизане в НС

" Не сме разочаровани, а сме обезпокоени, че 48-ото Народно събрание не съумя да излъчи кабинет, отпред с неоспорим специалист като проф. Габровски. България пропусна една сериозна опция. Не можехме да създадем повече ". Това съобщи пред Нова нюз зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков. 

" На 90% отиваме на предварителни избори. Борисов сподели преди седмица, че бихме подкрепили кабинет, който е на равнището на проф. Габровски, който няма по какъв начин да го караме да поема ангажимент за третия мандат. Тези, които имаха искания към нашия проектокабинет, дано да забележим какво ще предложат. От нас поддръжка не е желана и тя беше отхвърлена още при първия мандат. Това е тарикатлък - да нямаш проблем Политическа партия ГЕРБ да те поддържа, само че в това време да не гласуваш за нейно държавно управление. Опонентите ни можеха да предложат различен състав на кабинета с министър председател проф. Габровски ", сподели още Биков. 

" След като 2 години партиите излъчват отрицателни сигнали, ние искахме да покажем позитивен. Тачева и Плугчиева бяха едни от сполучливите министри на тройната коалиция. Ние поканихме за външен министър даже и господин Заков. Съобразявахме се с действителността, тъй като имаме потенциал още на следващия ден да излъчим два кабинета. Ако беше признато това държавно управление, беше ясно, че отговорност за него щяхме да носим от ГЕРБ. Бойко Рашков беше изваден от нафталина на най-мрачното минало. Неговата първа работа беше да назначи в кабинета близка до Васил Божков. Ние подходихме с възприятие за комизъм към Политическа партия за Денков и куклата на конци, с цел да видят, че " причините " им могат да бъдат употребявани против тях. Акад. Денков беше извънредно несполучлив министър на образованието. В нашия кабинет той беше сполучлив като зам.-министър, само че подаде оставка поради спор с Меглена Кунева. Тогава си припомням, че се опитахме даже да го " спасим ". В държавното управление на Политическа партия опита да прави промени на висшето обучение, само че получи консолидирана опозиция от университетите. Ветото на Радев за ИК ще бъде отхвърлено. Ние не одобряваме Изборния кодекс като Библия и той евентуално още веднъж ще бъде отварян. Ако ще вършим нови промени, ще предложа дали да не вдигнем бариерата за влизане в Народно събрание на 8% и да се усили мажоритарният детайл ", разяснява Тома Биков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР