Не сме получавали сигнал за проверка от страна на ДАНС.

...
Не сме получавали сигнал за проверка от страна на ДАНС.
Коментари Харесай

Зам.-шефът на спецпрокуратурата: Не е престъпление да имаш офшорни сметки |

Не сме получавали сигнал за инспекция от страна на ДАНС. Наличието на офшорни сметки или оперирането в такива зони не е закононарушение. Ще изчакат разбора на ДАНС по случая. 

Това съобщи зам.-ръководителят на профилираната прокуратура Данаил Шостак пред Нова ТВ. До интернационалното следствие " Досиетата Пандора " откри трима българи с офшорни сметки - някогашния народен представител, неговата майка - и някогашния боен и външен министър.

Шостак разяснява, че ще се изчака отчетът на ДАНС, с цел да се дефинира има ли закононарушение. 

Относно връщането от съдът на делото против  зам.-ръководителят на спецпрокуратурата заяви, че то е поради процесуални нарушавания и се похвали, че делото е едно от най-доказаните в кариерата му. 

Той добави, че връзката сред Деянова и Васил Божков е забележима от Търговския указател. " Прокуратурата твърди, че тя има комерсиална съгласуваност с компании, които попадат в листата на Министерски съвет по закона " Магнитски ", сподели още Шостак.

Стана ясно, че е отпаднало обвиняването към Деянова и нейния съучастник за отправяне на закани към бившето управление на Агенция " Пътна инфраструктура ". По думите на Шостак прокуратурата е решила, че това обвиняване е недоказано: " В интерес на истината това обвиняване в никакъв случай не е било в сърцевината на това дело ". 

За против братя Бобокови - Пламен и Атанас, Шостак съобщи, че е потвърден контракт за депортиране на боклуци, подписан от единия от подсъдимите с човек, който е сключил съглашение с прокуратурата.  Юристът бе безапелационен, че не са употребявани СРС-та против Пламен Бобоков, а единствено са огледани известия, които двама клиенти са си обменяли и това е оглед на материално доказателство. 

Думите му бяха в отговор на въпрос за публикуваните SMS-и сред Пламен Бобоков и Бойко Борисов, както и с президента Румен Радев. На въпрос дали известията са показани със съдействията на Бобоков Шостак беше къс: " До известна степен да ". 

Бившият министър председател Бойко Борисов. 

Зам.-шефът на спецобвинението дефинира като пагубни резултатите, в случай че профилираното правораздаването бъде закрито.

" Ще има интервал без ясно написани отговорности в битката с проведената престъпност. Ще има голяма демотивация при сътрудниците, които работят в профилираната прокуратура. Това е отношение към нашата работа, която е тежка, виновна и неблагодарна. Мотивацията за битка с корупцията по високите етажи ще бъде смазана . Имаме доста напреднали следствия. Необходимо ни е време, с цел да се видят същинските резултати от работата ни ", безапелационен е той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР