Не сме получавали конкретни сигнали за случая с работниците, държани

...
Не сме получавали конкретни сигнали за случая с работниците, държани
Коментари Харесай

Тече процедура по отнемане на лиценза на фирмата посредник по случая в Корнуол

Не сме получавали съответни сигнали за случая с служащите, държани на мощ във Англия, компанията медиатор е проверявана. През 2016 година са открити нарушавания, поради които имаше съображение за лишаване на лиценза. Това сподели в " Денят стартира " Дина Христова от " Главна ревизия по труда ".

Тримата обвинени по случая в Корноул са пуснати, а информацията за българи измежду служащите не се удостоверява, както беше първоначално.

Дина Христова, " Главна ревизия по труда ": Няма контракт с задграничен шеф, в приемащата страна, което би трябвало да се изисква. Не са предоставяли трудови контракти на лицата, които потеглят. Двете наказателни постановления са влезнали в действие, лишен е лицензът, след обжалване лицензът обаче е възобновен. В момента още веднъж тече процедура по лишаване на лиценза на компанията медиатор по случая в Корноул.
Христова означи, че е имало сигнали, че се взимат суми от лицата, които се изпращат на работа в чужбина.

Не би трябвало компаниите, които ви изпращат в чужбина, да ви желаят пари. Хората могат да претендират за права, авансово написани в контракта с компаниите, които ги изпращат в чужбина, изясни тя.

Христова означи, че законодателството в Европейски Съюз е доста единно:
Дина Христова, " Главна ревизия по труда ": Понякога при сигнали от чужбина ги изпращаме на сътрудниците на място, с цел да създадат инспекции, тъй като законодателството в Европа е единно и имаме случай на обезщетени служащи по сходна скица с компания медиатор. Тази компания е била записана от европеец у нас.
Тя бе безапелационна, че доста би трябвало да се внимава при подписване на контракт с компания медиатор, с цел да може след това да си желаеме правата, в случай че са нарушени.

 Продължава следствието на случая с Продължава следствието на случая с "модерно иго " във Англия
Британската полиция освободи тримата работодатели, упрекнати, че са държали наложително служащи във плантация за цветя в графство Корнуол. Британските м...
 Българи са измежду избавените от Българи са измежду избавените от "модерно иго " във Англия
Българи са измежду към 200 души, избавени от английските управляващи от рабски труд във плантация за цветя в Корнуол. Сред пострадалите са и литовци, румънци и п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР