Не сме подготвени за евентуална външна намеса при евроизборите, заяви

...
Не сме подготвени за евентуална външна намеса при евроизборите, заяви
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Не сме подготвени за евентуална външна намеса при евроизборите

Не сме готови за възможна външна интервенция при евроизборите, съобщи президента на България (2012 - 2017) Росен Плевнелиев по Bulgaria ON AIR.

Той напомни киберататката по време на локалните избори и референдума през 2015 година, когато бяха блокирани уеб страниците на президента, държавното управление и ЦИК.

„ Първите отчети на българските служби бяха много размити, с огромна неизясненост и ние не можехме да преценим, особено аз и моят екип в президентството, а други бяха подготвени да си замълчат, от кое място тъкмо идва офанзивата. Тогава се наложи, като държавен глава на страна-членка на НАТО, да изисквам по линия на НАТО цялостна информация от партньорските служби за това кой нападна България, в ден на избори и референдум”, съобщи Плевнелиев.

Президентът призна, че е научил от непознати служи, че Русия стои зад хакерската атака. „ 48 часа по-късно от английските служби, от американските, от канадските заваляха доста ясни отчети и доста ясни доказателства за това, кой атакува България, в ден на избори и това е групата Sofacy Fancy Bear, която се причислява към съветското военно разузнаване” съобщи още Плевнелиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР