Не сме коалиция, а сме партньори, но ние сме неовластената

...
Не сме коалиция, а сме партньори, но ние сме неовластената
Коментари Харесай

Андрей Гюров начело на БНБ била целта на Промяната

Не сме коалиция, а сме сътрудници, само че ние сме неовластената част от това партньорство. Нямаме други министри с изключение на Мария Габриел, нямаме зам.-министри, шефове на организации и регионални шефове. СДС е управлявал Бългрия и я промени. ГЕРБ е управлявал и утвърди пътя на България към Европейски Съюз. Тези партии няма да се молят за 5-10 за-министри и регионални. Но носим отговорност и искахме да знаем какво се случва по министерства.

Така ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов изясни пред Нова тв за какво държат на постове. И си призна, че се е обаждал на министър от кабинета " Денков " за предопределение на негов заместител,  само че отговорът бил " Късно се обаждаш, към този момент си назначих екип ".

Точно нашият претендент е несъответствуващият - това бил всеобщо отговорът от съуправляващата групировка, засегнат е преседателят на Съюз на демократичните сили. С 26 депутати " Промяната " имат искания да ръководят цялата страна, повтори той тезата на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вие избрахте да сте в изпълнителната власт - ами дано да се сменим, вие поемете регулаторните органи прикани Христов Политическа партия и Демократична България. Според него е обикновено да има два центъра на ръководство - изпълнителната власт и Народното събрание.

Лидерът на Съюз на демократичните сили отбрани преизбирането на Димитър Радев отпред на Българска народна банка и допусна, че " Промяната " реагират толкоз бурно, тъй като желаят да сложат на поста Андрей Гюров. Преди разпада на четворната коалиция и свалянето на кабинета " Петков " Гюров, тогава началник на парламентарната група на Политическа партия, бе канидатурата им за гуверньор против Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

Правителството би трябвало да изкара най-малко до Нова година, с цел да стане България член на Шенген, съобщи още Христов. Скептик е, че ще се подписа съдружно съглашение, само че законодателната стратегия се извършва в Народното събрание, по нея депутатите на срещи с министрите сме си давали предложенията и тя е допълнена, описа той. Макар законите по проекта за възобновяване още да не са тръгнали, вметна Христов.

Връщането на Румен Радев със служелен кабинет не е положително, би трябвало ни и влизане в Шенген - това са двете значими неща, другояче счупването на сглобката е елементарно. Преглътнали сме егото и стискаме зъби, въпросът е да се понижат децибелите и нарежението. Готови сме да седнем на една маса да беседваме, съобщи водачът на Съюз на демократичните сили. На Политическа партия предложи по-често да си приказват и с " Демократична България ", ще им дадат положителни препоръки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР