Не сме имали време да обсъждаме в групата решението за

...
Не сме имали време да обсъждаме в групата решението за
Коментари Харесай

Петър Витанов: БСП се превърна в петоразрядна сила. Необходима е промяна на лицата, политиките, организацията

Не сме имали време да обсъждаме в групата решението за помощ от 18 милиарда евро за Украйна. Ще има разнопосочни визии. Предполагам ще стане спор по тематиката. Това съобщи евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Петър Витанов в предаването „ Денят онлайн “ по Nova News.

Смятам, че на Украйна би трябвало да се помогне. Да се мисли за възобновяване и след войната. Подпомагането с въоръжение не оказва помощ на изхода от спора. Продължавам да настоявам, че няма военно решение, би трябвало да има повече мирни договаряния. Нека да има помощ, ясно е кой е агресора и кой е жертвата, иска ми се да поставяме толкоз старания и за мира, добави евродепутатът.

Относно приемането на България към Шенген, Витанов означи, че е очаквал сходна реакция от Швеция, оповестяват от novini.bg.
Нидерландия търси съдружници, тъй като попадна в изолираност. Германският канцлер обществено съобщи, че България и Румъния би трябвало да станат част от Шенген. Всички партии гласоподаваха за приемането ни в Шенген. И Нидерландия търсеше поддръжка в едно от най-десните държавни управления, а точно Швеция. Аз считам, че има вяра. Каквото можем вършим, държавното управление също работи. Тази опция не би трябвало да се пропилява, сподели още той.

По думите му има два нови момента.

Първият е войната в Украйна и имаме потребност от интеграция. До края на година се чака Хърватия да получи покана за присъединение. Не би било редно други две страни, които са подготвени да не бъдат позволени. Освен това и материалните разноски са доста. Има и нематериални вреди, които също са огромни, уточни още евродепутатът.

Той разяснява и вероятността третият мандат за сформиране на държавно управление да отиде в Българска социалистическа партия.

Винаги е добре да има министър председател от Българска социалистическа партия. Това е нещо, което сме жадували повече от 10 години. Този мандат би могъл да се осъществя с поддръжка от партии, които считаме за неприемливи. Ако имаме министър председател от Българска социалистическа партия подсилен от ГЕРБ, социалистите няма да са доста щастливи от това. Българска социалистическа партия се трансформира в петоразрядна мощ. Необходима е смяна на лицата, политиките, организацията. Един или два месеца и Българска социалистическа партия би могла да наподобява по напълно различен метод, означи Витанов.

Мисията на Българска социалистическа партия е да оказва помощ на хората, само че не и по методът, по който наподобява в този момент. По наша самодейност успяхме да повишим пенсиите на хората. Помогна ли това на Българска социалистическа партия? Получихме ли по-висок резултат? Не, не получихме. „ Продължаваме промяната “ и да желаят няма по какъв начин да бъдат лява партия. Те се пробват да крадат от опразващата от Българска социалистическа партия ниша, уточни още евродепутатът.

Според Витанов позицията на Българска социалистическа партия за връщането на хартиената бюлетина е извънредно омерзителна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР