Не следвайте масите, като резервирате бюджетни полети до едни и

...
Не следвайте масите, като резервирате бюджетни полети до едни и
Коментари Харесай

Седем от най-добрите по-малко популярни летни европейски дестинации

Не следвайте масите, като резервирате бюджетни полети до едни и същи препълнени дестинации.

Вместо това изберете едно от идващите места за отмора, подбрани от The Independent, на които лятното слънце е комбинирано със успокоение:

Алентежу, Португалия



Докато всички останали се втурват към плажовете на Алгарве, вие се насочете към Алентежу - прилежащия район на север. Той също е окъпан в слънчеви лъчи, само че вместо да се борите за шезлонг по препълнени плажни линии, ще се насладите на бутикови дизайнерски хотели, епични пешеходни направления и невероятния град Евора, включен в листата със международно завещание на ЮНЕСКО.

Неговото картинно крайбрежие е изпълнено с меки плажове, извисяващи се скали и сладки риболовен селища, предлагащи благоприятни условия за вълнуващо сърфиране и наблюдаване на делфини. Не липсват и хълмисти градове с локални занаятчии и антични руини – да вземем за пример римската вила São Cucufate, както и курортите, като Албуфейра.

Паксос, Гърция



Това е най-хубавата лятна ваканционна фикция: гръцки остров, който не е препълнен до горе с туристи. Паксос е единствено на час път от Корфу. Предлага сънливи плажове и уютни таверни с прясно уловена риба и салати с фета сирене. Очакват ви хълмисти разходки по варовити скали и около маслинови горички, а по-късно плуване в искрящи заливи - островен парадайс.

Източното крайбрежие на Корсика, Франция



Шикозният средиземноморски остров е цялостен с оживени плажни питейни заведения, готини хотели и яхти на милиардери, клатушкащи се в прибоя. Но в случай че желаете да избегнете блясъка – а с него и масите летовници, тогава се лишете от огромна част от южното крайбрежие, като Бастия и столицата Аячо.

Вместо това се насочете към недооценения див изток, където дългите пясъчни сектори са осеяни със заспали селца. Изберете, да вземем за пример,Талоне, където ви чака доста спокойна атмосфера.

Полуостров Бозбурун, Турция
View this post on Instagram
A post shared by Mugla.da.yasam (@mugla.da.yasam)

Пренаселеният Мармарис може да е единствено на час път, само че ще се почувствате на светлинни години от него, когато посетите сънливия полуостров Бозбурун. Върхове, покрити със зелени гори, се спускат към тюркоазени заливи, а тесни криволичещи пътища се придържат към скалите - тази география филтрира тълпите вместо вас.

Частни ваканционни вили с каменно лице, обърнато към скалисти върхове, и море, осеяно с лодки, комбинирани с частни басейни и несметно слънце, можете да получите на в действителност преференциални цени.

Од, Франция



Когато става дума за френски плажове, „ препълнен “ може да е релативно разбиране. Прованс и Лазурният бряг са натоварени, а цените им стремглави по това време на годината. Но Од - департамент на запад от известната Ривиера, остава относително ненатоварен.

Плажове има, несъмнено - дълъг разклонен сектор по продължение на съвсем цялото крайбрежие, огромна част от който граничи със солници. Но има и красиви градове, като Багес, Лаграс и Груисан, както и укрепения град Каркасон, включен в листата на ЮНЕСКО.

Острови Сиес, Испания



Колко тъкмо сте решени да кривнете от утъпканите пътеки? На този див галисийски архипелаг, единствено на 40 минути с ферибот от континента, няма хотели. Вместо това, в случай че желаете изцяло да се насладите на девствени плажове, сини заливи и в действителност спокойна атмосфера – посетителите са лимитирани до 1800 дневно, ще би трябвало да сте подготвени да се регистрирате в единствения къмпинг.

Но ще се разсъните измежду съвсем необитаем пейзаж, с освежаващо плуване с шнорхел по изгрев в прохладните води и наблюдения на предпазени морски птици. Фериботите потеглят от Виго или Кангас на северозападния бряг на страната.

Коста Верде, Сардиния, Италия



С плажовете, които смайват с хубостта си, е чудно, че Коста Верде, в западната част на Сардиния, не е по-оживен. Извисяващи се пясъчни дюни – сходни на пустиня по височина и с несиметричен метод към морето – са обградени от гора, осеяна със селски къщи и остарели мини.

Бурните ветрове значат страховит сърф, до момента в който ориентацията на запад подсигурява незабравими залези. Чувствате се малко като на края на света тук, до момента в който не пристигна времето за вечеря. Веднъж топло посрещнати в agriturismo (ферма), с цел да се насладите на сочно кърмаче (su porcheddu), бързо ще се почувствате като вкъщи си.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР