Не си представях допреди една седмица, че ще ми се

...
Не си представях допреди една седмица, че ще ми се
Коментари Харесай

Овчаров към Таков: Продадохте се на брокерите Кирил Добрев и Красьо Черния

" Не си представях допреди една седмица, че иска ми се наложи да приказвам по същата тематика на Национален съвет. След като, въз основата на резултатите на софийската организация, споделих, че има вяра, възторг, опция за смяна и възобновление на партията. Надеждата за смяна и възобновление на партията беше доста бързо смачкана, доста бързо стъпкана ".


Така стартира изявлението си по време на пленума на Българска социалистическа партия Румен Овчаров, член на Националния съвет и някогашен ръководител на столичните социалисти.


" Това, което вършиме в Градската организация е груба политическа неточност. Глупава и още по-глупаво изпълнена. Глупава, тъй като първо отидохте и гласувахте дружно с ПП-ДБ-СС да си изберат ръководител на Общинския съвет. Същите тези, пред които бяхте поставили червени линии, тъй като режат монументи и ядат торти, аранжирани с глави на деца, ръце на бойци.
После, с цел да няма никакви подозрения, отидохте и гласувахте дружно с ГЕРБ, с цел да стане ясна - до известна степен, и цената за вашите дейности, за това, което вършиме: комисиите, които получавате ", обърна се към присъстващите членове на софийската организация Румен Овчаров.


И добави: " Защо още е неуместно? Защото някои от политическите брокери изиграха много по-умно играта си. Като оня брокер от Има Такъв Народ, който някои от вас добре познават - Орлин. Има Такъв Народ, които хем се направиха на съпротива, хем получиха комисии. Глупава е, тъй като най-малко някои от вас знаеха, че съветниците от " Продължаваме промяната " бяха на една крачка от това да поддържат нашата кандидатура за ръководител на СОС - Диана Тонова. Но за това трябваше да я предложим, а вие не я предложихме. Може би това беше и договорката на нашия брокер - Кирил Добрев, който дружно с Красьо Черничкия към този момент бяха създали договорката. И тя беше такава - Българска социалистическа партия да бъде параванът, зад който ГЕРБ ще прикрие следствията от 17 годишното си ръководство на София и всичките си безобразия ", безапелационен бе социалистът.


" И някой в този момент ще ми каже, че е нямало коалиция. Че в Сглобката, да не би да е имало коалиция? Да не би да има съглашение сред тях и Политическа партия? Но това не им пречи да ръководят дружно към този момент 9 месеца ", реагира Овчаров.
По думите му зад същия заслон са се прикрили и на съвещанието на Градския съвет. " Нямало да подписват съглашение. Ами, какво като не го подпишете, пък вършиме всичко, което те желаят?! И си влизате в комисиите ", добави той.


Бившият водач на софийските социалисти продължи: " Между другото, много малоумен е методът, по който се пробвате да масовизирате поддръжката си в Градската организация. Не знам дали всички пленуми, които тука твърдите, че са дали своят вот във ваша поддръжка, са имали кворуми. Не знам дали в кворума на Младежкото обединяване не е имало и хора, които от дълго време са били изключени от партията. Със сигурност обаче знам, че на мен, като член на Съвета на старейшините, никой не ми се е обадил. Може да са ми изгубили телефона през последните няколко дни. Моят и този на Ани Янева ", съобщи Румен Овчаров и попита:
" Кои са тези старейшини?! 20 индивида. На какъв принцип ги избрахте? Кой приготви тази позиция и по какъв начин я гласувахте? Един някогашен ръководител на Българска социалистическа партия - София имаше ли на този съвет. Поне да бяхте извикали Георги Близнашки или Александър Маринов. За да имате представителност. Можеше да поканите и проф. Радослав Гайдарски, бил е министър на опазването на здравето ".


" Именно това ме кара да мисля, че позициите, които по този начин гордо размахвате тука, са не изключително добре обосновани. Но точно тези позиции направиха очевидна една истина, която дълго време стоеше скрита. Помните по какъв начин преди всеки обособен избор тука излизаше някой и ни обясняваше, че към този момент е направена обединението с ГЕРБ. Елена Йончева, Петър Витанов, Станислав Владимиров, Весела Лечева - всички те ни слагаха в сходна коалиция с ГЕРБ. Е, какво се оказа? Че в този момент всичките тези вътрешно-партийни опозиционери поддържат нашата група съветници в София, която е към този момент в коалиция с ГЕРБ. Т.е. те направиха това, за което упрекваха другите. Крадецът вика дръжте крадеца ", съобщи социалистът.


Румен Овчаров се върна на тематиката за политическите брокери: " Докато ние тука заседаваме по всякакви градски препоръки, взимаме някакви решения, те - брокерите, към този момент са решили. Те към този момент са ни продали. Между другото, те продават освен Иван и Иван. Те продават гласоподавателите на Българска социалистическа партия, членовете на партията и самата партия. По-нагла продажба на части или на цялата партия от 2013 г не е имало. Тогава Сергей Станишев по същия метод, единствено че много подмолно, съобщи цялата ни партия в ръцете на Делян, Доган и Цветан. И ние им служихме като параванче, зад което си вършеха делата ", уточни той..

„ Българска социалистическа партия е единствената партия на 133 години, която е към момента жива. Въпреки терора, макар пандизите, макар избиванията, макар ръководството, в случай че щете. Кое е това, което ни държи на повърхността. Дали са тези 3-4 комисии, които спазарихте? Дали това са тези бордове, в които участвате. Дали това е високата заплата на един наш приятел, който се е почувствал към този момент енергетик И е в борда на " БУЛГАРТРАНСГАЗ "? Или е някогашната ръководителка на външната ни политика, която натвори такива безобразия в " Булгартрансгаз ", че ще й сърбаме попарата десетилетия наред? ”, зададе поредност от риторични въпроси социалистът.


И продължи: „ Дали това са нещата, които държат Българска социалистическа партия жива? Не. Каузата е. Битката за съседа, за другаря, другия до теб, солидарността. Истината и битката за това, което казваш и обещаваш да стане действителност. При това, жертвайки нещо от персоналното си. Това са нещата, които държат Българска социалистическа партия жива толкоз време на политическата сцена ”, безапелационен бе Румен Овчаров.


„ Някой тука ще ми каже: да, но то с въздух единствено не се живее. Но не можем да вегитираме. В наименованието Българска социалистическа партия са закодирани целите ни. На първо място е България - българщината, историята, традициите. Това е нещо, за което се бори Българска социалистическа партия. На второ място е общественото, публичният и националният интерес. Грижата за другия. На трето място е ползата на партията и на всеки неин член. Не сме ли го разбрали това? ”, обърна се към членовете на Националния съвет Овчаров.


Той не скри, че е срещу служебните и изключително - персоналните санкции, тъй като, по думите му, те са доказателство не за мощна организационна просвета, а за тъкмо противоположното. „ Но в този случай аз ще поддържа решението на Националния съвет ”, безапелационен бе някогашният ръководител на столичната организация на Българска социалистическа партия.


Румен Овчаров добави: „ Гледам в този момент и другаря Станишев - по този начин хрисимо беседва тука, само че кутията на Пандора взе да се отключва още през 2014 година, когато той с лека ръка изключи от партията някогашния повторен президент на България - Георги Първанов, дружно с втория и третия човек в партията - Румен Петков и Евгени Желев. И в този момент Станишев ни държи лекции по какъв начин да се сплотяваме и по какъв начин би трябвало да го издигнем отново за член на Европарламента ”.


„ Сега ще поддържа решението на Националния съвет, тъй като тук става въпрос дали Българска социалистическа партия ще остане жива и единствената партия, която се ръководи не от ползи, а от идеали. Идеалите и ползите не се смесват. Те са като водата и олиото. Идеалите раждат герои, а ползите раждат подлеци. И ние през днешния ден сме изправени пред този избор. Искам да ви напомня какво прави Христос, когато влиза в храма. Първо гони търговците от храма. Мисля, че и ние би трябвало да се разберем: или сме търговци, или в действителност работим за Българската социалистическа партия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР