Не се заблуждавайте - правилната температура на водата е от

...
Не се заблуждавайте - правилната температура на водата е от
Коментари Харесай

Защо температурата на водата има значение при бяло и цветно пране?

Не се заблуждавайте - вярната температура на водата е от решаващо значение за прането ви. Но за какво? Температурата на водата дефинира силата на процеса на разчистване и изборът на подобаваща температура на водата за съответна тъкан е от значително значение за минимизиране на вредите с течение на времето.

Правилните градуси на водата обезпечават по-ефективно разчистване и понижават вероятността от стесняване или увреждане на тъканта. Докато множеството тъкани, формирани от компактно тъкани нишки (като памук и лен), нормално могат да се перат в топла вода без риск от стесняване или избледняване, въпреки всичко най-хитро е да се употребява хладна вода при подозрение. Студената вода освен може да сведе до най-малко вероятността от щета, само че и изисква по-малко сила, тъй че е чудесна за околната среда и икономисва пари.
 Удължете живота на килима с този трик Удължете живота на килима с този трик
Килимите са „ жителите “ на нашия дом, които поемат ежедневните удари върху себе си. Мръсотията, прахът, разлят чай, детск...

Обичайният способ на пране за всички бели облекла е да се употребява гореща вода, само че това не постоянно е най -добрият метод на деяние. За страдание, някои тъкани могат да се свиват и отслабват в гореща (над 55 градуса по Целзий) вода, само че няма да получат надълбоко, изцяло разчистване. Трикът? Перете всичко долни дрехи в леко топла вода, която нормално е сред 30 е 40 градуса.

Тъй като цветните тъкани са направени с багрила, които могат да избледнеят и да пуснат багра, ярките и тъмни нюанси (както и такива, формирани от деликатни тъкани като кашмир, коприна или вълна) постоянно би трябвало да бъдат измити в студена вода, 20-30 градуса.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР