Не се страхувам. По-скоро съм разочарован и учуден, че в

...
Не се страхувам. По-скоро съм разочарован и учуден, че в
Коментари Харесай

Вигенин не се страхува от включването му в списъка на Миротворец

„ Не се опасявам. По-скоро съм отчаян и изумен, че в продължение на 2-3 дни българската страна не подхваща нищо ". Така заместник-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин разяснява информацията, че името му попада в списък с „ врагове на Украйна ", пукликуван в украинския уебсайт „ Миротворец ”.

Българска социалистическа партия упорстват за безапелационна позиция на държавното управление и службите по казауса. От „ Възраждане ” пък оповестиха, че ще сезират прокуратурата.

Социалистите желаят българските жители, които са в този лист, без значение на каква позиция са, да бъдат извадени от въпросния лист със съдействието на украинската страна.

" Това е най-малкото, което считам, че България може да направи. Очаквам информация от българските служби, които да заявят до каква степен хората в този списък са застрашени и дали са нужни ограничения за тяхната отбрана ”, сподели още Вигенин в ефира на Нова Нюз.

Случаят стана прочут във вторник, когато ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов приказва по проблема от парламентарната естрада. „ Миналата седмица стана ясно, че следващ българин е включен в един доста злокобен лист. Той не е за корумпирани политици, а на хора, които имат друго мнение. Списък на хора за унищожаване. Списък в един уебсайт, който носи циничното име „ Миротворец “. Една страница, която официално претендира да е украинска, само че е записана във Вирджиния, Съединени американски щати ", сподели Костадинов.

В листата, с изключение на името на Вигенин, попадат и тези на политолога проф. Иво Христов, публицистите Велислава Дърева, Диляна Гайтанджиева и др.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР