Не се срамувам от нито едно свое действие, но съм

...
Не се срамувам от нито едно свое действие, но съм
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Не се срамувам от нито едно свое действие, но съм разочарован от ниските нива на ваксинация

Не се срамя от нито едно свое деяние, само че съм отчаян от ниските равнища на имунизация у нас. Това съобщи в " Денят стартира " началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Той не даде оценка на актуалните ограничения за справяне с разпространяването на Коронавирус, тъй като те са основани на напълно друга философия за ръководството на пандемията спрямо тази, която е била възприемата по света при започване на епидемията.

Генерал Мутафчийски добави, че няма желание да насочва рецензии към сътрудниците му, които сега ръководят пандемията у нас, защото в критикуването няма нищо продуктивно.

В " Денят стартира " началникът на ВМА за следващ път посочи, че не е изкушен от политиката.

До 2-3 седмици чакам да получим задоволително данни по въпросите, които ни интересуват за Омикрон разновидността - дали новият вариант заобикаля имунитета, дали протича по-тежко, по какъв начин се въздейства от имунизациите. Това разяснява в " Денят стартира " проф. Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА.

Според него каквото и да се приказва за Омикрон разновидността сега, е спекулативно.

Новият вариант е с над 50 разновидности, от които 30 са в шипчестия протеин. Това е разновидността с най-вече разновидности до момента. Невинаги обаче това значи, че вариантът ще въздейства по-лошо на хората.

Над 90% от COVID-пациентите във ВМА са неимунизирани, регистрира военачалник Мутафчийски. По думите му все по-често се случва пациент да си признае, че си е извадил подправен документ, когато положението му се утежни.

Европа евентуално няма да остане безучастна към ниските равнища на имунизация у нас, разяснява началникът на ВМА. Според него макар правото на свободно напредване на жителите, е доста допустимо да се наложат рестрикции към България или най-малкото да се посъветват жителите на другите страни да заобикалят пътуванията до нашата страна.

Мутафчийски прикани хората да не се вслушват в препоръките да не се имунизират поради съпътстващи болести.

„ Хора, когато ви кажат да не се ваксинирате поради доста съпътстващи болести, това е цялостна неистина. Многото съпътстващи болести са първа индикация за имунизация. " - посочи Мутафчийски

Имунизирането на милиарди хора по целия свят е невиждано и е доказателство, че имунизациите против Коронавирус са безвредни, разяснява проф. Мутафчийски.

Към момента във ВМА няма свободни интензивни кревати. От лечебното заведение дават информация към " Бърза помощ " за заетоста на леглата на всеки три часа.

ВМА е основана като болница за рискови обстановки - такава е философията на съществуването й, тъй че се оправяме и в този момент, добави той.

Във всички клиники, които се реновират във ВМА, се взима поради инсталирането на системи за подаване на медицински О2. Внедрена е и система за алармиране при прекомерно огромно засищане с О2 в болничните стаи, с цел да се предотврати заплаха от пожари и детонации.

Тази година ВМА чества 130 години от основаването си. Професор Мутафчийски поздрави всички, чийто професионален път е минал през лечебното заведение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР