Не се сбъднаха надеждите на туристическия бранш за едно по-силно

...
Не се сбъднаха надеждите на туристическия бранш за едно по-силно
Коментари Харесай

Чужденците масово се отказаха да почиват в България

Не се сбъднаха очакванията на туристическия отрасъл за едно по-силно начало на летния туристически сезон, който стартира от 1 май, заяви Българска национална телевизия.

Масово задграничните туристи се отхвърлиха от своите резервации в България, защото няма ясни правила за идването им в страната.

В Кранево разчитат главно на румънски туристи. Те обаче няма да дойдат в страната, защото цената на PCR тестванията им коства съвсем толкоз, колкото самото им престояване по време на ваканцията им тук.

Иван Николов, който е шеф на хотел в Кранево, показа в " Денят стартира ", че има цялостна липса на резервации. А резервациите, които са били към този момент направени, са съумели да спасят, тъй като оферират на туристите обезщетения за PCR теста.

" Но това мъчно доближава до румънския екскурзиант като информация. Според мен, действително страната трябваше да компенсира тези PCR проби най-малко за Великденските и майските празници. А за летния сезон би трябвало да се пусне пазарът отвън Европа. Знаем всички какво ще стане, в случай че се пусне съветският пазар да пътува свободно към България, в случай че бъде навременно разгласен ", разяснява Николов.

Разчитат и на български туристи изключително по Великден.

Проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара съобщи, че с цел да се случат Великденските празници, пък и сезонът, им би трябвало знамение, формирано от три дребни чудеса: да се смъкне процентът на новозаразените под 4%, да се понижи фрапантно броят на заболелите през последните 14 дни на 100 000 и най-много да се вдигне процентът на имунизираните.

Хотелиерите се надяват най-малко на хубаво време, тъй като това ще притегли родни туристи и резервации ласт минит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР