Не се прилага нулевата ставка на данъка, когато получените стоки

...
Не се прилага нулевата ставка на данъка, когато получените стоки
Коментари Харесай

Без ДДС за някои стоки в битката с COVID-19

Не се ползва нулевата ставка на налога, когато получените артикули и услуги от Европейската комисия или съответната организация или орган се употребяват неотложно или на по-късна дата за следващи доставки против заплащане.


9% Данък добавена стойност и за виното, бирата и фитнеса
Законопроектът планува облагаема доставка с нулева ставка да е доставката на артикули или услуги до друга страна членка, предопределени за въоръжените сили на страна, която е страна на Северноатлантическия контракт, друга от страната членка по предназначение. Тези артикули или услуги би трябвало да са за прилагане от тези въоръжени сили или от съпътстващия ги граждански личен състав или за доставяне на техните трапезарии или столови, когато силите вземат участие в общите отбранителни действия на Северноатлантическия контракт.

Измененията в Закона за налог върху добавената стойност отразява въвеждане в закона на европейски наставления, премахване на установени несъответствия с правото на Европейския съюз и привеждане на Данък добавена стойност законодателството в сходство с решения на Съда на Европейския съюз. В законопроекта са направени оферти за прецизиране на настоящите от 1 юли 2021 година режими за облагане на доставки на артикули и услуги, осъществени по електронен път към получатели, които са данъчно незадължени лица bgvoice.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР