Не се подготвя нов вариант на проект за този участък

...
Не се подготвя нов вариант на проект за този участък
Коментари Харесай

Аврамова: Не се подготвя нов вариант на проект за участъка на АМ Струма през Кресненското дефиле

Не се приготвя нов вид на план за този сектор и това не е заявявано нито от Министерството на районното развиване и благоустройството, нито от Агенцията "Пътна инфраструктура ", съобщи министър Петя Аврамова  Петя Аврамова Петя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 година Била е депутат от 42-то Народно в отговор на парламентарен въпрос за построяването на автомагистрала "Струма " в сектора през Кресненското дефиле.

Аврамова напомни, че в средата на януари тази година българската страна е уведомила Европейската комисия за решението си да отдръпна формуляра за кандидатстване за финансиране на Лот 3.2 "Крупник-Кресна " от Кохезионния фонд на Европейски Съюз, подаден за утвърждение през август предходната година.

Оттеглянето на апликационната форма не е нито отдръпване от плана, нито се отхвърляме от европейско финансиране. То е обвързвано с осъществяване на рекомендациите на Европейска комисия за понижаване на въздействието на увеличаващия се трафик върху околната среда, разясни Аврамова.

Новаков: Автомагистрала "Струма " ще я има макар всички митинги

Продължава работата по сектора "Крупник-Кресна ", като задачата е да се отговори на целите на новата Европейска комисия и признатия неотдавна от нея Европейски зелен пакт. Европейска комисия приветства поетия от България ангажимент до края на 2020 година да реализира поредност от смекчаващи ограничения, с които да понижи въздействието върху обекти от Натура 2000 по съществуващия път Е-79, уточни министър Аврамова.

Продължава работата по определения източен вид на трасе Г10.5, за който има влезнало в действие решение по Оценка на въздействието върху околната среда. Аврамова уточни, че този вид е най-балансираното решение във връзка с околната среда, сигурността на жителите, както и от икономическа позиция.

Срокът, в който се счита, че ще бъде осъществен секторът през Кресненското дефиле, е доникъде на 2027 година, когато би трябвало да е готово новото платно в посока София и да е рехабилитирано съществуващото трасе в посока Кулата. Безопасността на хората за нас е най-важният приоритет, съобщи Аврамова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР