Не се очакват недостатъци на газ, продължаваме да работим по

...
Не се очакват недостатъци на газ, продължаваме да работим по
Коментари Харесай

Росен Христов: Потърсихме Газпром, но те ни отговориха изчакайте, ние ще ви се обадим

" Не се чакат дефекти на газ, продължаваме да работим по диверсификацията. Дори сега са открити няколко търга за полутечен газ. Днес се чака да обявим търг за тръбен газ. Нашите цели са постоянни доставки през отоплителния сезон. Именно по тази причина водим тези конкурентни процедури, с цел да задържим равнището от порядъка на 250 лева за мегаватчас ", съобщи в ефир служебният енергиен министър Росен Христов.

" Търгът за тръбен газ е отворен към снабдители от прилежащи страни, които имат остатък. Ние сега получаваме подобен газ от Гърция, елементи от Турция. Днес отваряме търг, с цел да забележим какви предложения ще получим. Борбата постоянно е била за ниска цена. Засега има сериозен интерес. Имаме индикации за присъединяване и в търгове за тръбен газ от компании за полутечен газ ", добави той.

" Не сме се отказали от съветския газ, ние възобновихме контакта с " Газпром Експорт ", само че няма вести на нашите отправени претенции. Отговорът беше " изчакайте, да помислим и да ви отговорим ", тъй че без период се чака уведомление ", уточни Христов.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР