Не се ли губи смисълът от евродирективите, когато личната интернет

...
Не се ли губи смисълът от евродирективите, когато личната интернет
Коментари Харесай

Киберсигурност: Gen Z и Интернет хигиената


Не се ли губи смисълът от евродирективите, когато персоналната интернет хигиена не е добра?!

Участници:
Венцислав Олег Василев - криейтър, инфлуенсър и представител на поколението Z Момчил Игнатов - член на младежкия тим по киберсигурност на България и дипломиращ се механически предприемач Михаела Георгиева - специалист обществени мрежи и представител на поколението Z Константин Веселинов - създател и шеф на компания Centio #Cybersecurity, работеща в областта на киберсигурността
 

Европейският съюз интензивно се ангажира с по-надеждното и качествено наличие в Интернет - несъмнено и безвредно наличие за децата и за поколението Z. Но какъв е смисълът на европейските наставления, когато персоналната Интернет хигиена не е добра?! Gen Z отдават персоналните си данни на огромните tech компании и колосите в обществените мрежи без да се тормозят, само че против това желаят по-добра услуга и повече персонален метод (personal experience). Дали това е рационално?

Отговорите, плюс притеснителни истории от действителния живот, чуйте тук.



Знаят ли за двустепенната верификация? Ползват ли? Има ли боязън в TikTok?  Интернет хигиената, или по-точно Интернет грамотността, заложена ли е в образователната стратегия? Предлагаме ви професионалния взор на специалиста по киберсигурност Константин Веселинов, дружно с директните наблюдения на представители на поколението Z.



Подкастите от поредицата " Generation Z / Поколение Z " са наличие, предоставено от, която се състои от 13 водещи медийни оператори в Европейския съюз. Съдържанието е продуцирано от БНР и доближава до вас с помощта на партньорството с Dir.bg.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР