“Не се иска пророческа дарба, за да се предположи, че

...
“Не се иска пророческа дарба, за да се предположи, че
Коментари Харесай

Не се иска пророческа дарба, за да се предположи, че ще стане точно това

“Не се желае пророческа заложба, с цел да се допусна, че ще стане тъкмо това. Причината е, че се натрупа цяло лято един дух на отричане с митингите и на предпочитание за смяна, от една страна, а от другата страна - отмалялост от ръководството след 10-годишно наличие във властта, което мазета в отваряне на вакуум в политическия набор, който пък беше напълнен от всички искащи ”. Така разяснява новия политически сезон в Народното събрание писателят и политически анализатор Иван Стамболов - Сула .

По думите в условия на народна власт няма по какъв начин да чакаме да се сбъдне надписът от историческата постройка на Народното събрание “Съединението прави силата ”. Относно мълчанието на Слави Трифонов, Сула разяснява, че компликацията при него е подбудена от това, че елементарно се приказва от телевизионния екран, само че в случай че у него попадне мандат за сформиране на държавно управление и реши да го осъществя, ще бъде изправен пред “нечовешка компликация ”.

Относно желанието на партията на Трифонов да бъде въведен мажоритарен избор и в следствие оставянето на този въпрос отворен за момента, Иван Стамболов разяснява, цитирайки Симеон Сакскобургготски и прословутата му имитация ”Когато му пристигна времето ”.

Защото, съгласно него, въвеждането на мажоритарен избор, за понижаване на броя на депутатите или за понижаване на дотациите за партиите, е демонстрация на ултра популизъм, който може да има някаква стойност преди изборите, а след тях става нездравословен.

Чуйте още от коментара на Иван Стамболов-Сула пред Данаил Конов в звуковия файл .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР