Не се грижете за микроклимата в ГЕРБ, той е на

...
Не се грижете за микроклимата в ГЕРБ, той е на
Коментари Харесай

Цветанов: Микроклиматът в ГЕРБ е на изключително ниво

Не се грижете за микроклимата в ГЕРБ, той е на извънредно равнище. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в отговор на декларация на левицата, прочетена от Кристиан Вигенин. А на водача на социалистите Корнелия Нинова предложи да мисли за борбата, която води в личната си партия и група, като в допълнение й пожела триумф.

Уверявам ви, че ще успеем. Всеки, който желае колаборация с ГЕРБ и огромна парламентарна група с ГЕРБ, е свободен.

Да ви е цветущ Спас Панчев, на собствен ред му отговори от трибуната Нинова. Според нея обаче не в това е въпросът, той е по-голям и е в това, което Цветанов не загатва за геополитическия интерес на България. Според нея тревожното е, че не за пръв път ръководителят на ПГ на ГЕРБ се разминава с премиера по значими външнополитически тематики. Например, сподели тя, по случая " Скрипал " Борисов е бил против изгонването на съветски дипломати от България. В същото време вие от трибуната приканвате да ги изгоним, изясни Нинова. Сега, когато министър председателят на Китай е тук, вие минирате този развой с безотговорното си изявление, че Китай и Русия са евентуална опасност за сигурността, такива изявления са опасност за сигурността на Европа, разяснява водачът на Българска социалистическа партия.

Винаги имаме разговор с ръководителя на най-голямата политическа партия и министър председател Бойко Борисов, опроверга я Цветан Цветанов. По думите му внушенията за борба са несъстоятелни, това не е Българска социалистическа партия. В Българска социалистическа партия вие си имате вашия проблем, означи той. Иначе увери ръководителя на левицата, че ГЕРБ и ръководещите поддържат срещата в София на държавните и държавни ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай /формат " 16 плюс едно " /. Той акцентира, че идването у нас в този момент на китайския министър-председател е заслуга на днешното ръководещо болшинство и на стабилността в страната.

В размяната на реплики и пояснения с Нинова Цветанов намеси и президента Румен Радев, като означи, че по време на предизборната акция той напълно е споделял позициите на Българска социалистическа партия, само че по-късно на Съвета на водачите е подкрепил СЕТА и продължаването на икономическите наказания против Русия.

За вас анексирането на Крим, спазването на европейското право не е приоритет, тъй като вие самите не можете спазвате европейските правила, добави Цветан Цветанов.

Все отново той изрази вяра и моли социалистите да работят всички дружно за значимите въпроси на страната.
На декларацията, по-рано прочетена от Кристиан Вигеннин, отговори, че изказванията в нея са погрешни и буди неразбиране по какъв начин един проевроатлантически човек може да приказва по този метод. Обяснението съгласно него е във евентуален спешен пиар на левицата, с цел да избегне пояснение за Таско Ерменков и за изборите в Русия.

Според Цветан Цветанов нападките против ГЕРБ са и тъй като сътрудници на левицата като земеделците в лицето на Спас Панчев напущат обединението, а управлението й няма по какъв начин до го изясни. Нямало и по какъв начин Българска социалистическа партия да изясни неналичието на претекстове за импортирания от самите нея избор на съмнение към кабинета. За следващ път ръководителят на ПГ на ГЕРБ упрекна съперниците си в опит да насаждат ненавист.

Изказването му, което в началото беше във връзка полемиката през днешния ден в Народно събрание по законодателни промени за битка с футболното безчинство, провокира поредност от персонални пояснения и политически нападки сред ръководещи и съпротива.

Това провокира ръководителят на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ да изиска приемането на експлицитен правилник за използване на наказателните процедури, когато вместо възражения по метода на водене се дават персонални пояснения.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР