Не се готви коалиция ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС. Нашата цел

...
Не се готви коалиция ГЕРБ-СДС, БСП и ДПС. Нашата цел
Коментари Харесай

Готви ли се нова коалиция? Говори Румен Христов

" Не се готви коалиция ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Нашата цел е да създадем цялостна готовност и да получим доста добър резултат. Сигурен съм, че ще бъде по-добър от настоящия. Очакванията са, че досегашните втори ще си намалят резултата. Безспорно ръководството ще бъде съдружно. На този стадий коалиция с Българска социалистическа партия наподобява невъзможна, от дълго време имаме доста съществени разлики ", заяви лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Bulgaria ON AIR. 

Той се съгласи с Бойко Борисов, че би трябвало да има разговор сред партиите и да се видят предпочитаните тематики. По думите му разговорът след изборите е значим, само че това не значи коалиция.
-->
" Скептичен съм във връзка с определението експертен/програмен кабинет. Всеки кабинет е политически. Може да няма блестящо изявени политически фигури, само че зад тях ще има политически обединения, които носят отговорността в Народното събрание. Българска социалистическа партия се пробва да пази експертно своите политики. Атаките към тях не са личностни, ние спорим за политиките, които са значими за България ", сподели още Христов.

Лидерът на Съюз на демократичните сили не има вяра страстите да се потушат след изборите на 2 април, само че е на мнение, че може да се реализира небосвод на ръководство, което да подсигурява приемането на законите, свързани с ПВУ, правосъдната промяна и бюджета. Перспективата пред служебно държавно управление не е с дълъг небосвод, означи гостът.

" Има мощно разделяне в Народното събрание. Явно в обществото няма изкристализирана концепция на кого да гласоподава доверие, който да бъде лидер и да лидира процесите ", означи Христов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС се разгласи за смяна на Конституцията, само че счита, че България не е узряла за президентска република. Промяната на модела става с 2/3 от членовете на Велико национално заседание. Ние не можем да реализираме болшинство от 121 в елементарен парламент. Няма по какъв начин това да се случи, уверен е Христов.

Той акцентира, че Еврозоната е доста значима за българската стопанска система и жителите. 

" Забавихме се, изпуснахме опцията. Много се колебая, че при тази висока инфлация бихме могли да покрием критериите и на 1 януари 2024 година да станем член. Очаквам значително решението да бъде политическо. Не бяхме изцяло подготвени и за Европейски Съюз, най-после имаше политическо решение, което ни подтиква да влезем в този съюз ", съобщи Румен Христов. 

Той е на позицията, че е по-добре да си запазим нуклеарните мощности, даже в случай че би трябвало да загубим част от парите по Плана за възобновяване и резистентност.

" Да, това са мощности от предишното, само че те сега нямат опция и би трябвало да работят ", приключи Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР