„Не се бойте, българи. Няма да е все така –

...
„Не се бойте, българи. Няма да е все така –
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Българи, не се бойте! Инфлацията ще ни удари още повече!

„ Не се бойте, българи. Няма да е все по този начин – и по-зле ще стане. Както виждате, държавното управление не прави нищо в тази посока ", разяснява инфлацията у нас финансовият специалист Мика Зайкова.

" Говорим за следствията, само че никой не приказва за повода. За две години токът приблизително от 80 лв. стана 500 лв. - 6 пъти по-скъп. Този ток предопределя всички цени ", съобщи предприемачът Красимир Дачев, акцентирайки, че увеличените цени на артикули и услуги в България са разследване от високата цена на промишления тук. По думите му страната би трябвало да се намеси в производството на електричество.

" Няма причина токът да ни е на такава цена, тъй като нито се е повишила цената на атомната сила, нито на електричеството от Топлоелектрическа централа " Марица-изток ", сподели той.

„ Милиардите, които се изсипаха за помощи и отплата по време на Коронавирус рецесията, генерираха паричен поток, зад който няма нищо и обусловиха огромна част от инфлацията, на която сме очевидци в този момент.

Защото против парите би трябвало да има произвеждане, а такова по време на ковид нямаше. Неминуемо би трябвало да преминем през салдото сред тази парична маса, която се изсипа, и производството. Или казано по различен метод - методът, по който би се компенсирала в огромна степен инфлацията, е икономическият растеж.

И поддръжка за производството”, сподели някогашният министър на стопанската система и на труда и обществената политика Лидия Шулева.

" Икономически растеж, който го няма ", отвърна Мика Зайкова в пред Нова телевизия.

Икономистът Стоян Панчев счита, че огромна част от инфлацията е основана от огромните централните банки по света и би трябвало да бъде лимитирана там.

Експертите са безапелационни, че концепцията за таван на цените на главните артикули у нас е неуместна. По думите им мярка за понижаване на Данък добавена стойност на тези артикули, както и на медикаментите, би облагодетелствало само търговците, само че не и потребителите.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР