Не съществува човек, който да не обича баница! Е, може

...
Не съществува човек, който да не обича баница! Е, може
Коментари Харесай

Опитайте тази вкусотия и тя ще се превърне в любимата ви закуска

Не съществува човек, който да не обича баница! Е, може и да има такава странна птица, само че ние най-малко не познаваме сходни човеци. И в действителност, баницата е толкоз вкусно нещо. Върви през целия ден, само че е резервирала мястото си в менюто като класическа закуска – утринна или следобедна. Притича човек до кварталната баничарница – и готово. Но… Далеч по-вкусно, както при всяко друго ядене, е когато си извършите баницата вкъщи. Днес ще ви предложим извънредно лесна рецепта за един бюрек със сирене и магданоз. Страшно апетитен и ободрителен, изключително за лятото. Нищо, че температурите се върнаха към пролетни, скоро отново ще е горещина. Ето и нужните артикули: 1 пакет кори за баница, 400 г сирене, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч. мляко, 1 ч.ч. кисело мляко, 1 ч.ч. олио, 1 яйце.

Настържете сиренето на едро ренде. Нарежете магданоза на ситно и го смесете със сиренето. Отделно смесете млякото, киселото мляко, яйцето и олиото и ги разбъркайте, до момента в който получите хомогенна примес.
Изсипете вътре сиренето и магданоза и разбъркайте още веднъж.
В намазнена тава сложете няколко тънки кори или 2 домашни и изсипете отмерено от плънката. Трябва да получите 3 пласта кори и 2 плънка, като най-отгоре и най-отдолу са корите.
Печете в загрята на 170 градуса фурна към 45 минути. Поднесете горещо с кисело мляко. Да ви е сладко!

Ето и още една рецепта за вкусна баница
Необходими артикули:
точени кори 400 грама
яйца 4 броя
кисело мляко 400 грама
сирене 300 грама
олио 3/4 чаена чаша

хлебна сода 1 чаена лъжица
Начин на подготвяне:
Първата стъпка от рецептата за баница със сирене и подготвени кори е подготовката на плънката. Разбърквате яйцата (предварително извадени от хладилника), киселото мляко, изварата / сиренето, ½ чаена чаша олио и содата за самун. Може да ползвате и извара. Ако сте употребява извара прибавете и към една равна чаена лъжица сол. Разбъркайте продуктите добре до приемане на хомогенна примес.

В намазнена тавичка сложeте 1-2 листа от корите, върху които сложете към един черпак (за супа) от сместа. След което поръсете с няколко капки от останалото олио. Отгоре още веднъж сложете лист-два от корите и още веднъж от сместа, а най-после олио. Повтаряйте процедурата в тази поредност до момента в който корите и сместа свършат.
Последният лист от корите намажете с олио и доста деликатно нарежете с изострен нож на части, с цел да можете след изпичане на по-лесно да разрежете баницата на части. Печете баницата в авансово загрята на 200 градуса фурна за към 30 минути, до момента в който баницата придобие златист цвят.
След като извадите баницата от фурната покрийте с памучна забрадка до момента в който поизстине.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР