Не само топлите вълни и липсващите менструации показват, че тихо

...
Не само топлите вълни и липсващите менструации показват, че тихо
Коментари Харесай

8 предупредителни признака на пременопауза

Не единствено топлите талази и изчезналите менструации демонстрират, че безшумно преминавате към менопаузата, има и други признаци, с които може да не сте наясно, само че несъмнено би трябвало да им обърнете внимание.

Ето няколко значими признаци на пременопаузата:

1. Окосмяване на брадичката

По подигравка на ориста, до момента в който косата на главата ви може да изтънява, може да се появят нови нежелани косми по брадичката, горната джука или бузите. Това се случва заради измененията в съотношението на равнищата на андроген към естроген в организма. Нивата на андроген и естроген спадат по време на менопаузата, само че се случва с разнообразни темпове. Докато равнищата на естроген спадат внезапно, равнищата на андроген спадат по-бавно във времето.

2. Телесна миризма

Спадът в равнищата на естроген в тялото прави хипоталамусната жлеза да мисли, че ви е горещо, като по този метод алармира на тялото да се поти, с цел да се охлади.

3. Загуба на костна компактност

Загубата на костна компактност се дължи на намаляване на равнищата на естроген в организма. Можете да загубите до 20% от костите си през първите пет години на менопаузата. Това може да увеличи риска от остеопороза или изтъняване на костите.

4. Неотложна потребност от уриниране

Отслабените мускули на таза, постоянно вследствие на вагинално раждане, съчетано с тънка уретрална обвивка, дължаща се на по-ниски естрогенни равнища, предизвикват позиви за наложително уриниране.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР