Не само лимонът може да се добавя към водата, но

...
Не само лимонът може да се добавя към водата, но
Коментари Харесай

Не лимон, банан добавете към водата

Не единствено лимонът може да се прибавя към водата, само че и един сладостен плод, който носи не по-малко пози за тялото - оказва помощ за събаряне на кръвното и холестерола, гони напрежението и безсънието.

Според съветския доктор Сергей Любимец изгодите от бананите са явни и преди всичко за хора, страдащи от болести на кръвоносната система. Високата централизация на калий в тези плодове оказва помощ за поддържане на естествената сърдечна функционалност.

“Бананите също съдържат доста субстанции, които спомагат за увеличение на еластичността на кръвоносните съдове и възстановяване на качеството на кръвта “, разяснява диетологът, претендент на медицинските науки Сергей Любинец.

“Богати на фибри, бананите са доста подобаващи за диетата на хора с наднормено тегло. Има и резултати от проучвания, които потвърждават, че постоянната консумация на банани може да възстановява равнищата на кръвната захар. Можете да приемате пресни плодове или да извършите от тях по този начин наречената бананова вода. Тази алтернатива е изключително подобаваща за хора, които желаят да лимитират количеството фибри в диетата си ", добавя експертът.

Бананова вода - подготвяне и изгоди за здравето

“Има доста способи за подготвяне на бананова вода. Най-простият: нарежете банан, прибавете чиста вода и оставете да се вари половин час. За феновете на чай е подобаваща тази рецепта: нарежете обелен банан, прибавете чаша вода, оставете да заври и гответе на слаб огън за 10 минути. Охладете, прибавете малко канела и лъжица мед. Вечерна напитка, която ще обезпечи здрав и здрав сън, е подготвена ", споделя експертът.

Той показва и къс лист с потребните свойства на банановата вода: Помага за хидратиране на тялото и поддържа хидратация. Подобрява работата на сърцето и понижава риска от развиване на сърдечно-съдови болести. Помага за намаление равнищата на холестерола в кръвта.

Подобрява храносмилането и оказва помощ в битката със запека. Намалява равнищата на стрес и усъвършенства настроението. Укрепва костите и зъбите. Помага за възстановяване на съня. Подобрява положението на кожата, косата и ноктите. Плодовете съдържат глюкоза, захароза и фруктоза, които са захари с натурален генезис.

Бананът е незаместим в храненето с помощта на комплекс от органични киселини, витамини и минерали, изключително магнезий и калий, които са толкоз нужни за действието на сърдечно-съдовата система. Съставът му включва още: бета-каротин, протеини, въглехидрати, холин и фибри, показва actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР