Не съм убеден, че обществото като колективен субект знае какво

...
Не съм убеден, че обществото като колективен субект знае какво
Коментари Харесай

Психиатър: Не съм убеден, че обществото като колективен субект знае какво иска

Не съм уверен, че обществото като групов индивид знае какво желае, само че съм уверен, че изпраща задоволително безапелационен, умишлен сигнал за липса на представителност у хората, които аплайват за негови представители във взимането на властови решения. Това сподели психиатърът акад. Дроздстой Стоянов в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите му доверието е ерозирано и компрометирано и в двете направления - и от обособения човек към огромните групи, и надолу. „ Принос за това имат секторните политики, които постоянно ни убеждават в липса на подготвеност при взимането на съществени решения, по този начин и непоследователното, неконсистентно, неведнъж надменно, лъжливо държание на хората, които се допуска да пазят публичния интерес в името на народа, не в името на своите частни изгоди ", разяснява той.

Огромната част от обществото от дълго време са наясно, че обещанията на политиците не се извършват. Той уточни, че даже когато партиите са разполагали с нужното законодателно болшинство, партиите не са изпълнявали уговорките си или са ги изпълнявали изборно. „ Партиите маргинализират стратегическите въпроси, от които не могат да капитализират изгоди, вследствие на което значимите, стратегически, дълготрайните въпроси биват отлагани до безсрамие ", акцентира акад. Стоянов.

В последните две години феноменът на краткосрочните политики, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР