Не съм се виждал с Румен Радев, откакто е президент,

...
Не съм се виждал с Румен Радев, откакто е президент,
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Румен Радев няма нищо общо с референдума ни за президентска република

Не съм се виждал с Румен Радев, откогато е президент, не съм разговарял с него. Ние го подкрепихме на последните избори, само че не бяхме единствено ние – имаше и други политически партии. Нашата поддръжка беше като политическа групировка и като жители. Не съм водил никакви сходни диалози с него, които касаят концепцията за референдум. Това сподели на конференция водачът на " ИТН " Слави Трифонов във връзка започнатата от партията тази седмица подписка за производство на народен референдум за избори за Велико национално заседание, което да реши за смяна формата на ръководство от парламентарна на президентска република.

Това е отдавнашна наша концепция - в България да има мажоритарен избор, а президентската република е най-висшата форма на това да има мажоритарен избор. Президентът Радев няма нищо общо с цялата тази история, мога да подсигурявам това, съобщи Трифонов.

В отговор на въпрос той отхвърли референдумът да е " избирателен кьорфишек ", като акцентира, че Има Такъв Народ няма нищо общо с " Възраждане " и е съвпадане провеждането на референдума за президентска република с този за опазване на българския лев.

" ИТН " показаха и данните от изследване, направено по тяхна поръчка от немската социологическа организация " Ипсос ", което поддържа концепцията за президентска република.

Едва към 26% са задоволени от демокрацията в България, съществено е и недоверието към държавните институции – 87% не имат вяра на Народното събрание, 2/3 не имат вяра на Министерски съвет и прокуратурата. Висок заем на доверие има към президента Румен Радев, сочат още данните от изследването.

Лидерът на Има Такъв Народ посочи, че партията няма да се коалира с никого на идните предварителни парламентарни избори.

Ако влезем в идващия парламент, ще създадем всичко допустимо той да е работещ, за разлика от този, който завършва, съобщи Слави Трифонов, като означи, че към момента не е решил дали ще се кандидатира за народен представител.

Според него смяната в резултатите на " ИТН " на последните избори е обвързвана с неудовлетворените упования на хората, които са им дали своят вот доверие.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР