Не съм се чувал с шефа на ВВС ген. майор

...
Не съм се чувал с шефа на ВВС ген. майор
Коментари Харесай

Началникът на кабинета на президента: Нали не очаквате да вдигна телефона и да кажа Ало, Ваньо

Не съм се чувал с шефа на Военновъздушни сили ген. майор Цанко Стойков и не съм получавал инструкции от президента за скриване на документи. Това съобщи пред бТВ началникът на кабинета на Румен Радев във връзка публикуваните от прокуратурата СРС-та, в които се чува по какъв начин ген. Стойков и Радев разискват инспекция на КПКОНПИ за назначението на Десислава Радева за пиар на Военновъздушни сили.

В записа Радев споделя: " Чуйте се с Митко. " " Предполагам, че аз с Митко, да " - сподели Димитър Стоянов през днешния ден, само че посочи, че не се е чувал с генерала от 19 февруари предходната година, а записът е от април, само че другояче са се виждали. Той бе безапелационен, че записаният диалог не е иницииран от президента, а от ген. Стойков и даже се схваща, че президентът не знае и пита за каква инспекция става въпрос.

Началникът на кабинета на президента описа хронологията на назначението на Десислава Радева, от което в действителност е предизвикана инспекцията: През 2014 година офицерът по връзки с обществеността напуща Военновъздушни сили поради пенсиониране, госпожа Генчева (б.а. в този момент Радева) е била назначена за краткотрайно изпълняваща длъжността, като преди този момент е разгласен конкурс за мястото два пъти, само че не се явява претендент. Десислава Генчева е била на позицията до август 2016 година, по-късно е назначен по същия метод различен граждански чиновник. " Това е процедура, която е изцяло законосъобразна ", сподели Димитър Стоянов. А бракът сред Румен Радев и Десислава Генчева е подписан по-късно.

През 2015 година пък била осъществена инспекция на Военновъздушни сили от Министерство на защитата и не е установено нарушаване.

Димитър Стоянов разяснява и " втората тематика в сигнала " - за финансовите средства, изплащани за квартира на Радева. " Такива суми се изплащат на всички военни и цивилни чиновници, които живеят на квартира и не разполагат с жилище. Изплащат се сред 100 и 120 лева по тази причина, че живееш чартърен ", изясни дясната ръка на Румен Радев.

Той добави още, че не е незаконен и фактът, че Десислава Радева заема две длъжности - от 2011 година експерт във финансовата работа, а от 2014 година - пиар на Военновъздушни сили. Димитър Стоянов бе безапелационен, че нито един документ не е прикрит по проблема и всичко е изпратено на КПКОНПИ, а от документите се виждало, че няма спор на ползи - както от трудовия контракт, по този начин и от контракта за наем на квартира.

" Ген.Стойков приказва за всички тези документи, които би трябвало да се изпратят заради една причина - 2014-2016 година, когато се случва това, той е бил боен аташе в Съединени американски щати. А в диалога се приказва да се чуем двамата, тъй като аз съм взел участие в правенето на всички документи ", изясни Стоянов.

По думите му прокуратурата би трябвало да каже защо е слушан шефът на Военновъздушни сили ген. Стойков. " Мисля, че това е случайност, че се намесва Румен Радев, тъй като е бил подслушван ген. Стойков ", сподели началникът на кабинета на президента. Той бе безапелационен, че война от страна на президентството с прокуратурата няма. " Това, че е върнал указа за назначението на Иван Гешев надали е причина за такова нещо ", сподели Стоянов.

Той призна, че е изпратил SMS на основния прокурор на 26-ти януари, само че с цел да инициира поискана среща от президента с прокурора и шефа на ДАНС Димитър Георгиев, с цел да обсъдят тематиката с изгонените от България съветски дипломати.

" Направих опит да се свържа по телефона, посредством двата кабинета, по този начин се уговарят срещи и за КСНС, обаждам се за приспособяване на стратегиите. В недостиг от време няма по какъв начин да уреждаме такива срещи с документи. Нали не очаквате да подвигна телефона и да кажа - " Ало, Ваньо ", уточни Димитър Стоянов.

Той ба безапелационен, че този SMS не е опит за разстройване на инспекцията на КПКОНПИ по проблема с президентшата. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР