Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса

...
Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса
Коментари Харесай

Нинова: Не съм оптимист, че ще излезе пълната истина по казуса Нотариуса

Не съм оптимист, че ще излезе цялостната истина по проблема " Нотариуса ", тъй като Висшият правосъден съвет (ВСС), който преди време е бил осведомен за част от протичащото се, е същият и сега. Това разяснява пред публицисти в Пловдив водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Инспекторатът към Военновъздушни сили е същият. Съдебната промяна не докара до това Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) да проработи и органът е блокиран. В прокуратурата и съда се замерят с информация, уточни Нинова. Според нея цялата правосъдна система е в колапс и надали една парламентарна комисия ще може да извади всичко нескрито по проблема " Нотариуса ". Тя изрази терзанието си, че при основаването на комисията болшинството не е приело концепцията на Българска социалистическа партия да се излезе с оферти за законови промени.

Сигурно ще подават оставки и ще бъдат уволнявани прокурори и съдии, само че същинските създатели на това, което се случва през целия преход в съда, ще останат скрити зад завесите. Докато не се извадят всички политици от всички партии, нищо няма да се промени. Подозирам, че има още такива лобистки групи като тази на Нотариуса, сподели още Корнелия Нинова.

Винаги сме били срещу войната и за търсене на кротичък излаз и определяне на дълготраен мир. Още оръжие значи още гибел и убити хора, разяснява водачът на Българска социалистическа партия във връзка войната в Украйна. Изумих се от изявление на Денков, че няма значение какъв брой ще пострада българската стопанска система, значимо е Русия да загуби войната. Като български министър председател би трябвало да се грижиш за българската стопанска система, сподели Нинова.

Не мога да върша прогнози за предварителни избори. Борбата там е само и единствено за постове и порции във властта. Как един път във връзка разногласието за външен министър не отвориха диалог за външна политика всъщност, сподели още Нинова и добави, че нито Мария Габриел, нито Николай Денков ще трансформират нещо в курса на външната политика на България в сглобката.

 

По думите ѝ не се води диалог всъщност, а се карат кой да бъде външен министър. Нинова е на мнение, че единственият излаз от тази обстановка е да не вършат ротация, да подават оставка и да се реализира нещо свястно. Иначе ще е тъга и в идващите месеци с тези хора. Това е неустойчивост, неустановеност, хората не знаят по какъв начин да си вършат бизнеса, фамилиите не знаят какво ги чака, счита водачът на Българска социалистическа партия.

Корнелия Нинова се срещна с управлението и актива на левицата в Пловдив. Целта на визитата ѝ е почналата подготовка за идните избори за Европейски парламент. Преди това Нинова сервира цветя пред паметника на Васил Левски в подножието на рид Бунарджика.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР